Progresīvo domi vadīs Labanovskis un Pinto

Sabiedrība
LETA 15:37, 01.07.2023 0

Šodien partijas "Progresīvie" domes pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēts Smiltenes novada domes deputāts Ervins Labanovskis, bet par viņa vietnieci domnieki ievēlējuši partijas kandidāti Valsts prezidenta amatam Elīnu Pinto, informēja partijas preses sekretārs Iļja Kozins.

 
Foto: LETA

Jaunievēlētā domes vadība uzsver Latvijas reģionu un diasporas nozīmi partijas vērtību nostiprināšanai un Latvijai kopumā.

Viens no svarīgākajiem domes uzdevumiem būs aktualizēt reģionālo nodaļu izveidi, pauda partijas domes priekšsēdētājs Labanovskis. "Progresīvie" reģioniem piedāvājot modernu pārvaldību, nulles toleranci pret korupciju, jaunu mājokļu celtniecību, sociālo jautājumu izcelšanu un citu skatījumu uz lauksaimniecības politiku, koncentrējoties uz atbalstu mazām un vidējām saimniecībām, kas ražo produktus ar pievienoto vērtību.

Par priekšsēdētāja vietnieci ievēlētā "Progresīvo" kandidāte Valsts prezidenta amatam un publiskās pārvaldes eksperte Pinto uzsver, ka domei būs būtiska loma ne tikai partijas darbības uzraudzībā, bet arī partijas programmas mērķu un ideju īstenošanā, lai veicinātu Latvijas politikas satuvināšanos ar tās cilvēkiem un starptautisko ietekmi.

"Progresīvo" dome tika nodibināta partijas kongresā šā gada aprīļa beigās.

Domē ietilpst visi partijas valdes locekļi, Saeimas un pašvaldību deputāti, deleģēti pārstāvji no partijas nodaļām un citi. Dome pārraudzīs partijas politisko darbību un rūpēsies par to, lai nodrošinātu plašāku biedru iesaisti partijas darbā.

"Progresīvos" Saeimā pārstāv desmit deputāti, savukārt 11 deputāti ir Rīgas domē "Par!/ Progresīvie" frakcijā. Partijai ir deputāti arī Smiltenē, Rēzeknē, Alūksnes un Ventspils domē, pauž Kozins.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.