Levits apbalvo skaļo derusifikatori Langu, bet Šlesers par viņu ziņo iestādēm

Sabiedrība
LETA 12:41, 29.06.2023 0

Valsts prezidents Egils Levits piešķīris dzejniecei Liānai Langai Valsts prezidenta plaketi, liecina Valsts prezidenta kancelejas paziņojums.

 

Plakete Langai piešķirta par "Latvijas kā nacionālas valsts un latviešu valodas kā publiskās saziņas valodas veicināšanu, par cīņu pret padomju un cariskās Krievijas koloniālisma seku izpausmēm un par pilsonisku drosmi un aktivitāti".

Tikmēr partijas "Latvija pirmajā vietā" priekšsēdētājs Ainārs Šlesers ir nosūtījis vēstuli Ģenerālprokuroram, Satversmes aizsardzības biroja direktoram un Valsts drošības dienesta priekšniekam, kurā lūdz izvērtēt Langas (īstajā uzvārdā - Bokšas) aktivitātes publiskajā telpā, jo uzskata, ka sociālajos tīklos aktīvā Langa varētu būt pārkāpusi Krimināllikuma 78.pantu par nacionālā un etniskā naida izraisīšanu.

Viņa "mērķtiecīgi kultivējot naidu pret tiem mazākumtautību pilsoņiem, kuru sarunvaloda ir krievu", turklāt esot jānoskaidro, vai "Bokšas aktivitātes nav citu - Latvijai nedraudzīgu valstu, un īpaši jau Krievijas Federācijas, atbalstītas un vadītas".

Valsts prezidenta plakete ir māksliniecisks dārgmetāla izstrādājums ar dārgmetālā atveidotu prezidenta parakstu.

Plaketi pēc savas iniciatīvas piešķir Valsts prezidents fiziskai vai juridiskai personai prezidenta vizīšu, apmeklējumu un tikšanos laikā, kā arī prezidentam uzņemot ārvalstu delegācijas vai atsevišķas personas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.