Puse vecāku atzīst, ka bērns nezina nevienas uzticības personas tālruni

Sabiedrība
LETA 18:56, 24.06.2023 0

Latvijā 46% vecāku norāda, ka viņu bērns nezina nevienas savas uzticības personas, piemēram, mammas, tēta, māsas, brāļa, vecvecāka, krustvecāku, telefona numuru, liecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktā aptauja.

 

Tostarp 35% vecāku ir pārliecināti, ka viņu bērns vecumā no pieciem līdz 18 gadiem nezina nevienas uzticības personas telefona numuru no galvas. Savukārt 11% nezina, vai bērns ir iemācījies kāda ģimenes locekļa vai tuvinieka telefona numuru.

Tikmēr 54% aptaujāto vecāku atbildēja, ka viņu bērns zina vismaz vienas uzticības personas telefona numuru no galvas, un visbiežāk šādu atbildi sniedza vecāki no Rīgas un Pierīgas.

Vaicājot, vai kā papildu drošību vecāki izmanto dažādas bērnu atrašanās vietas noteikšanas aplikācijas, ko var sasaistīt ar bērna telefonu vai viedpulksteni, aptaujā noskaidrots, ka 35% vecāku izmanto kādu no šādām aplikācijām, piemēram, "Find my kid", "Phone track", lai sekotu līdzi sava bērna gaitām.

Tomēr lielākā daļa vecāku jeb 62% aptaujāto norādīja, ka šādas aplikācijas neizmanto, savukārt 3% nezina, kas šīs ir par aplikācijām.

Aptauju 2023.gada jūnijā veica "Bite", sadarbojoties ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 1010 respondenti no visas Latvijas, kuriem ir bērni vecumā no pieciem līdz 18 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Ekonomika Zemgales kūdras laukos tiks ražota saules un vēja enerģija (+VIDEO)

Divpusējie paneļi spēj uzņemt gaismu no abām pusēm, tādējādi vēl palielinot iegūtās enerģijas apjomu.

Ekonomika Zinātnieki vēlas Vidzemes mežu resursus labāk pielāgot ekonomikai (+VIDEO)

Būtiska ir dažādu biznesa modeļu pielāgošana, esošu risinājumu un pētniecības iespēju apzināšana.

Ekonomika Koka mēbeļu eksports septiņos mēnešos samazinājies par 12,4%

Latvijas koka mēbeļu eksports šogad septiņos mēnešos salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu samazinājies par 12,4%, tostarp visvairāk koka mēbeļu joprojām realizēts Dānijā, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) apkopotie dati.

Interesanti fakti Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeima ir izsludinājusi konkursu uz Administrācijas juridiskā direktora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".