Beidzot zināms, kad centralizēto eksāmenu rezultāti būs portālā Latvija.lv

Sabiedrība
LETA 11:56, 23.06.2023 0

Rezultāti par sniegumu 9.klašu centralizētajos eksāmenos portālā būs pieejami valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "Latvija.lv" nākampirmdien, 26.jūnijā, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

 
Foto: LETA

Ministrijas komunikācijas konsultante Ance Jaka apstiprināja, ka skolām šobrīd ir pieejami dati par visiem trim 9.klašu centralizētajiem eksāmeniem, tai skaitā arī par rezultātiem angļu valodas centralizētajā eksāmenā.

Datu sinhronizācijā starp platformām, kam būtu jānodrošina iespēja piekļūt centralizēto eksāmenu rezultātiem, trešdien bija vērojami tehniski traucējumi.Lai novērstu tehniskos traucējumus, tika iesaistīti četri tehniskie dienesti un pakalpojumu sniedzēji. Līdz trešdienas pievakarei skolām tika nodoti dati par matemātikas eksāmenu, bet līdz ceturtdienai - dati par latviešu, vācu un franču valodas eksāmeniem.

Ministrijā norādīja, ka aizkavēšanās ar datu sinhronizāciju neradīs apgrūtinājumu vidusskolām un ģimnāzijām pieņemt iesniegumus uzņemšanai vidusskolas posmā, jo tās ir informētas par tiem skolēniem, kuriem šajā gadā kādā no eksāmeniem nav izdevies sasniegt vismaz 10%.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji un vecāki pauduši savu neapmierinātību par to, ka eksāmenu rezultāti netika paziņoti pirms 9. klases izlaiduma, novēroja aģentūra LETA. Tas nozīmē, ka skolēni devušies svinēt izlaidumu, nemaz nezinot, vai pamatizglītība iegūta. Vecāki arī norāda, ka atsevišķi skolēni ir saņēmuši informāciju, ka neesot sasniegts nepieciešamais procentu apjoms sertifikāta saņemšanai, taču, pārbaudot informāciju, izrādījies, ka tā bija kļūdaina.

Ministrijas komunikācijas konsultante Anda Jaka apstiprināja, ka ir bijuši 34 šādi gadījumi, piebilstot, ka nav zināmi notikušā iemesli.

Šis ir pirmais gads, kad 9.klašu absolventiem visos valsts pārbaudes darbos vērtējums tiks izteikts procentos.

Ja skolēns kādā no eksāmeniem nav ieguvis vismaz 10%, tad skolēns šajā mācību gadā saņems liecību un atkārtoti kārtos noslēguma pārbaudījumus nākamā mācību gada noslēgumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.