Pirmo reizi šogad Latvijā gaiss sakarsis līdz +30 grādiem

Sabiedrība
VS.LV 20:16, 17.06.2023 0

Sestdien pirmo reizi šovasar Latvijā gaiss sakarsa līdz +30 grādiem un sinoptiķi brīdina, ka arī svētdien Latvijas austrumu daļā un Rīgā gaidāms stiprs karstums.

 
Foto: LETA

Augstākā gaisa temperatūra fiksēta Daugavpilī, kur gaiss uzkarsis līdz +30,3 grādiem, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Arī citviet Latgalē un Vidzemē karstums sasniedz +28...+29 grādus.

Ievērojami vēsāks bija Kurzemē, kur piekrastē gaisa temperatūra nepārsniedza +19 grādus.

LVĢMC brīdina, ka svētdien pēcpusdienā Latvijas austrumu daļā un Rīgā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem.

Tāpat spēkā ir brīdinājums par ļoti augstu ugunsbīstamību mežos. Neraugoties uz to, ka vietām ir lijis un arī turpmākajās dienās atsevišķos rajonos gaidāms lietus, mežos situācija būtiski nemainīšoties.

Sinoptiķi prognozē, ka naktī lietus gaidāms daudzviet Kurzemē, bet pārējā valstī tikai vietām īslaicīgi līs. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14..+20 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs no +16 grādiem vietām Kurzemes rietumu piekrastē līdz +29 grādiem Latgalē. Pūtīs lēns vējš, negaisa laikā - brāzmains vējš. Negaisa mākoņi var veidoties visos valsts reģionos.

Rīgā laiks būs mākoņains, bet nokrišņi nav gaidāmi, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra agrā rītā svārstīsies ap +20 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +25...+27 grādiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).