Notikusi Šlesera protesta akcija pie Prezidenta pils, aicinot atlaist Saeimu

Sabiedrība
LETA 07:47, 17.06.2023 0

Apmēram 1000 cilvēku piektdienas vakarā bija pulcējušies laukumā pie Rīgas pils, lai kopā ar opozīcijas politiķa Aināra Šlesera partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) iestātos par Saeimas atlaišanu - tā saskaitījusi aģentūra LETA.

 
Foto: LETA

Šlesera partijas atbalstītājiem piebiedrojušies arī citu lielāku un mazāku opozīcijas partiju līdzgaitnieki.

Sanākušie turēja rokās Latvijas karogus, "Stabilitātei" karogus, "Tautai varas spēks" karogus, kā arī Jaunlatviešu apvienības karogus. Piketā novēroti arī Latvijas Krievu savienības politiķi.

Pasākums iesākās ar Latvijas Valsts himnu, pēc kā Šlesers skandināja aicinājumus atlaist Saeimu. Šādiem aicinājumiem pievienojās arī klātesošie, to skandinot kā saukli. Klātesošie tika informēti, ka, ja Saeima netiks atlaista, LPV un "Stabilitātei" apbraukās pašvaldības, lai savāktu parakstus par Saeimas atlaišanu.

Savā uzrunā Šlesers kritizēja medijus par patiesības neatainošanu un vēlmi padarīt ceturtdienas Saeimas sēdi par farsu. Cilvēki šādu kritiku uzņēma ar ovācijām.

Uzrunās klātesošajiem uz skatuves kāpušie partiju pārstāvji pieminēja skolu reformu un ar mācību līdzekļiem saistītos jautājumus, paužot neapmierinātību ar to, ka plānots slēgt skolas. Partiju pārstāvji pauda arī neapmierinātību ar "tautas dalīšanu" saistībā ar dalīšanu pilsonībās un valodās. Vēl piesaukta Stambulas konvencija un aktualizēts jautājums par Latgales nozīmi Latvijā.

Šlesers ir pārliecināts, ka izdosies savākt nepieciešamos 155 000 parakstus referendumam par Saeimas atlaišanu, jo 1.novembrī jau varēs parakstīties tie, kam ir elektroniskais paraksts.

Sanākušo starpā bija daudz krievvalodīgo.

Kopumā pasākums noritēja mierīgi. Notiekošo uzraudzīja kārtības sargi.

Kā ziņots, piektdien pie Rīgas pils notika protesta akcija, gan prasot Saeimas atlaišanu, gan gatavojoties Saeimas atsaukšanas kampaņai.

Šlesers iepriekš atzinis, ka Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanai nepieciešamos ap 155 000 vēlētāju parakstus Satversme ļauj sākt vākt tikai no novembra, kad būs pagājis gads kopš 14.Saeimas darbības sākuma.

Tāpēc līdz tam opozīcijas politiķi - Šlesers un "Stabilitātei" Aleksejs Rosļikovs vēlas, lai Valsts prezidents izmanto citu, bet līdzīgu procedūru - rosina tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. LPV un "Stabilitātei" līderi iepriekš pauda vēlmi, ka referendumu par parlamenta atlaišanu ierosinātu vai nu pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits, vai pēc stāšanās amatā jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Šlesers solīja, ka ar laiku visā Latvijā iedzīvotāji tiks pulcēti uz protesta akcijām.

Kā ziņots, opozīcijas politiķis iepriekš uzsvēris, ka Saeimas deputātiem ir nepieciešams jauns mandāts, tāpēc ir vajadzīgas ārkārtas vēlēšanas. Saeima ar savu bezdarbību esot pievīlusi savus vēlētājus.

Valdība un Saeima arī nespējot attīstīt valsts ekonomiku. "Tagad klāt arī nāk vērtību maiņas," ko konservatīvi noskaņotie vēlētāji neatbalsta, sacīja LPV līderis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).