No Rīgas uz Ukrainu dosies vēl viens humānais konvojs

Sabiedrība
LETA 09:05, 12.06.2023 0

Šonedēļ no Rīgas uz Ukrainu tiks pavadīts vēl viens Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas "Viche" organizēts humānais konvojs, informēja "Viche" pārstāvji.

 
Foto: LETA

Šajā konvojā būs iekļauta arī palīdzība Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) katastrofā cietušajiem. Pavadot konvoju, interesentiem būs iespējams klātienē iepazīties ar tā saturu.

Kā informēja organizācijā, konvoja gatavošana parasti ilgst vairākas nedēļas, tomēr, pateicoties daudzu partneru atsaucībai, palīdzību krievu okupantu saspridzinātās Kahovkas HES traģēdijas skartajiem izdevās savākt ļoti ātri. Hersonas apgabalam tiks sūtītas drošas specializētas glābšanas laivas, pārtikas komplekti, līdzekļi ūdens attīrīšanai, ģeneratori, dzīvnieku barība un citas lietas, kas steidzami nepieciešamas tiem, kas cietuši šausminošajā traģēdijā.

Konvojā iekļauti vairāki jaudīgi un droši apvidus auto kareivjiem, tostarp atmīnēšanas grupai - tie ir ukraiņu speciālisti, kuri nodarbojas ar teritoriju atmīnēšanu pretuzbrukuma vajadzībām. Bez mašīnām viņi saņems vēl arī aprīkojumu, kas nepieciešams efektīvam darbam un personāla drošībai. Palīdzība nonāks arī pie citām bruņoto spēku vienībām - droni, laivas motors, formastērps, pārtika, planšetes, instrumenti un daudz kas cits.

Konvojs ir saformēts sadarbībā ar labdarības platformu "Stopify", fondu "Ziedot.lv", uzņēmumiem "Latvijas Finieris", "West kredit", Latvijas mednieku savienību, biedrību "Tavi Draugi" un pianistu Andreju Osokinu. "Viche" pateicas ikkatram, kas ziedo, lai atbalstītu Ukrainu cīņā ar krievu iebrucējiem.

Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche" aicina visus interesentus otrdien, 13.jūnijā, plkst.12 pavadīt konvoju no laukuma pie Rīgas Kongresu nama. Konvoju pavadīšanā piedalīsies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.

Kā ziņots, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas "Viche" arī iepriekš organizējusi humānos konvojus uz kara postīto Ukrainu.

Krievijas karaspēks pagājušajā nedēļā uzspridzināja Kahovkas HES, sagraujot tās aizsprostu un appludinot plašas teritorijas tās apkārtnē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Pasaule Kallasa: labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai

Labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai uzvarēt tās cīņā par brīvību, paziņojusi Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, komentējot ASV Kongresa Pārstāvju palātas sestdienas balsojumu par atbalstu finansējuma piešķiršanai, lai piegādātu bruņojumu Ukrainai.

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.