136 noslīkušie gadā! Rīgā vajadzētu vēl vismaz 4-5 publiskos peldbaseinus

Sabiedrība
VS.LV 18:41, 12.06.2023 0

Lai apmierinātu iedzīvotāju pieprasījumu pēc iespējām peldēt un apgūt drošu peldētprasmi, Rīgā būtu nepieciešami vēl vismaz. 4-5 lielas kapacitātes peldbaseini, norāda biedrības Peldēt droši vadītāja Zane Gemze. Turklāt peldēšanas iemaņu apguve veicinātu dramatiskās noslīkušo statistikas samazināšanos, kur Latvija joprojām ir pirmajā vietā Eiropā.

 

Ik gadu Latvijā noslīkst vidēji 136 cilvēki un tikai aptuveni 30% no tiem ir saistīti ar alkohola lietošanu vai pārgalvīgu rīcību reibumā. Pat, ja no statistikas izņemtu šos gadījumus, vienalga Latvija būtu līdere noslīkušo ziņā.

Tādēļ ir īpaši svarīgi nodrošināt iespējas cilvēkiem apgūt drošu peldētprasmi slēgtos baseinos, kā arī iespējas regulāri peldēt. Turklāt peldēšana ir ļoti veselīga un veicina ķermeņa fizisko sagatavotību.

Šobrīd visi Rīgas peldbaseini ir pārslogoti. Turklāt problēmas ar baseinu nepietiekamo skaitu ir visā Latvijā. Viņai piekrīt arī peldbaseina Ķīpsala vadītājs Aivars Platonovs. Visuzskatāmāk to var redzēt rudenī, kad sākas sezona un vecāki steidz pieteikt savus bērnus peldēšanas apmācībām.

“Ažiotāža ir milzīga un visiem vietas nepietiek,” atzīst Platonovs.

Pēc viņa teiktā, uz katriem simts tūkstošiem iedzīvotāju būtu nepieciešams viens peldēšanas celiņš, taču pašreiz uz Rīgas gandrīz miljons iedzīvotājiem brīvi pieejami ir tikai septiņi līdz astoņi, jo reāli peldēšanai publiski pieejami ir tikai divi lielie baseini – Ķīpsalā un Rimi olimpiskajā centrā, kura arī aptuveni puse celiņu ir noslogoti ar treniņiem, iedzīvotājiem atstājot vien dažus.

Pēc viņa ieskatiem, vēl viens baseins situāciju padarītu mazliet labāku, taču, lai apmierinātu visu peldētgribētāju prasības, būtu nepieciešami vēl kādi 4-5.

Baseins ir viena no visdārgākajām sporta infrastruktūrām, taču ieguvumu ziņā neatsverama. Viena peldbaseina izveide, protams, neatrisinātu problēmu, taču aptuveni 30 tūkstošu iedzīvotāju pieprasījumu nodrošinātu, norāda Gemze, piebilstot, ka viens ir labāk nekā neviens.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.