Rinkēvičs: Darīšu visu, lai mūsu sabiedrība būtu saliedētāka

Sabiedrība
LETA 15:22, 31.05.2023 0

Jaunievēlētais, topošais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (JV) apņēmies darītu visu plaukstošas un drošas Latvijas labā.

 
Foto: LETA

Pēc ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā Rinkēvičs pateicās Saeimas deputātiem par dāvāto uzticību, - gan tiem, kas viņu atbalstīja, gan tiem, kas viņu neatbalstīja. Jaunievēlētais Valsts prezidents norādīja, ka Valsts prezidenta vēlēšanu debates, diskusijas ar sāncenšiem parādīja, ka Latvijas demokrātija ir ļoti augstā līmenī.

"Gribu no savas puses solīt to, ka es darīšu visu, lai mūsu valsts plauktu, lai tā būtu droša, lai mūsu sabiedrība būtu saliedētāka," uzsvēra Rinkēvičs. Tāpat topošais Valsts prezidents apņēmies cieši sadarboties ar Saeimu un valdību.

Rinkēvičs pateicās par darbu pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kā arī abiem sāncenšiem - Uldim Pīlēnam un Elīnai Pinto.

Jaunievēlētais Valsts prezidents savā pirmajā runā izteica arī vairākas sabiedrības iedvesmošanai veltītas atziņas.

Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Visu trīs Valsts prezidenta kandidātu debatēs vairāku nedēļu laikā tika atrasts vairāk kopīgā nekā atšķirīgā, un tā būtu jādara arī mums visiem - vairāk jāstrādā kopā nevis jākoncentrējas uz strīdiem, pauda Rinkēvičs.

Jaunievēlētais Valsts prezidents atzīmēja, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notika labā gaisotnē pēc tam, kad hokeja komanda atgriezās Latvijā ar bronzu, un kas turpināsies līdz ar gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.