VDD nesaskata nozieguma sastāvu Rosļikova izteikumos portālā Tvnet

Sabiedrība
VS.LV 11:55, 27.05.2023 0

Valsts drošības dienests (VDD) nesaskata nozieguma sastāvu Saeimas deputāta Alekseja Rosļikova izteikumos intervijā portālam "Tvnet", iespējamo Krievijas pilsoņu izraidīšanu no Latvijas pielīdzinot deportācijām.

 
Foto: VDD

VDD aģentūrai LETA apstiprināja, ka VDD ir pievērsis uzmanību Rosļikova izteikumiem interneta portāla "Tvnet" krievu valodas versijas raidījumā. VDD vērtējumā, konkrētajā gadījumā nav saskatāms tāda noziedzīga nodarījuma sastāvs, par ko atbildība ir paredzēta Krimināllikumā. Līdz ar to veidojas situācija, ka pats izteikumu autors sodīts netiks, bet sodu saņems vien portāls.

Vienlaikus vārda "deportācija" lietošana konkrētajā gadījumā ir vērtējama kā tendencioza un vērsta uz Latvijā dzīvojošo krievu noskaņošanu pret Latvijas institūcijām un to lēmumiem, tādējādi neveicinot Latvijas sabiedrības saliedētību, vērtē VDD.

Ņemot vērā vēsturisko kontekstu, lielākajai daļai Latvijas tautas vārds "deportācijas" asociējas ar PSRS komunistiskā režīma īstenotajām masveidīgajām represijām pret Latvijas iedzīvotājiem. Savukārt minētie Imigrācijas likuma grozījumi paredz Krievijas pilsoņiem saglabāt uzturēšanās tiesības Latvijā, izpildot likumā noteiktās prasības, savu skatījumu uz diskusiju pauda dienesta pārstāvji.

VDD ir informēts par Latvijas elektronisko masu mediju uzrauga Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pieņemto lēmumu piemērot administratīvo sodu portālam "Tvnet".

LETA jau rakstīja, ka NEPLP piemērojusi 8500 eiro administratīvo sodu "Tvnet" par, tās ieskatā, nepareizu vārda "deportācija" lietošanu "Tvnet" krievu valodas versijas raidījumu ciklā "Kto vam platit?"/"Кто вам платит?" ("Kurš jums maksā?"). Šo vārdu lietojis nevis pats medijs, bet intervējamais Saeimas deputāts.

"Tvnet" paziņojis, ka šāda NEPLP rīcība grauj Latvijas demokrātijas pamatus, un medijs NEPLP lēmumu pārsūdzēs tiesā.

Vairākas ar mediju jomu saistītas organizācijas ir aicinājušas atcelt sodu, jo uzskata to par cenzūru un draudu mediju un vārda brīvībai. Savukārt NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš paziņojis, ka to nedarīs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.