Aptauja: sievietēm Latvijā ir sarežģītāk veidot karjeru

Sabiedrība
VS.LV 12:59, 27.05.2023 0

Latvijā 66% iedzīvotāju uzskata, ka sievietēm ir sarežģītāk veidot karjeru, informē pārtikas ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmuma "Mars Latvia" pārstāvji, balsoties uz uzņēmuma īstenoto aptauju.

 

Vienlaikus uzņēmumā atzīmē, ka tikai 12% aptaujāto norādījuši, ka grūtāk veidot karjeru Latvijā ir vīriešiem.

Aptaujas dati liecina, ka 88% aptaujāto sieviešu un 48% aptaujāto vīriešu norādīja, ka Latvijā sievietēm ir sarežģītāk veidot karjeru. Vienlaikus 3% aptaujāto sieviešu un 21% aptaujāto vīriešu atbildēja, ka grūtāk veidot karjeru Latvijā ir vīriešiem.

Pārējie 22% aptaujāto norādīja dažādas atbildes, piemēram, "abiem dzimumiem ir vienādas iespējas veidot karjeru" un "dzimumam karjeras veidošanā nav nozīmes". Daļa respondentu norādīja, ka sarežģījumi veidot karjeru ir atkarīgi no nozares, kurā cilvēks strādā, kvalifikācijas un vecuma.

"Mars Latvia" aptauja tika īstenota 2023.gada aprīlī sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija". Kopumā aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 Latvijā dzīvojošie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

"Mars" ražo pārtikas produktus, saldumus un mājdzīvnieku barību. Uzņēmums ražo tādus produktus kā "M&M’s", "Snickers", "Twix", "Royal Canin", "Dove", "Whiskas" u.c. Kompānija darbojas vairāk nekā 80 valstīs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Sabiedrība Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, bet būs vēss

Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, laiks būs sauss un vien valsts austrumos mākoņi palaikam aizklās debesis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.