Uz Ukrainu pavadīs Valsts policijas transportlīdzekļu konvoju

Sabiedrība
LETA 08:22, 26.05.2023 0

Fonds "Uzņēmēji mieram" sadarbībā ar Aizsardzības ministrijas un Valsts policijas pārstāvji piektdien plkst.15 pavadīs 12 transportlīdzekļu konvoju, iezīmējot līdz šim lielāko tehnisko atbalstu, kuru uz kara skarto Ukrainu nosūtījusi Valsts policija, aģentūru LETA informēja policija.

 
Foto: LETA

Kopumā šajā Valsts policijas nodevumā ir iekļauti 50 transportlīdzekļi un aprīkojums: bezpilota lidaparāti, ģeneratori, mobilā elektrostacija, kā arī vecā dizaina formastērpi. Par fonda "Uzņēmēji mieram" ziedotajiem līdzekļiem automašīnas tiek pārbaudītas, sagatavotas ceļam, kā arī nosūtītas konkrētajiem saņēmējiem Ukrainā, tajā skaitā sadarbojoties arī ar "Twitter" konvoju.

Transportlīdzekļu saņēmēji ir gan Ukrainas Aizsardzības ministrijas, gan Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības Rubižnē, Odesā, Pokrovskā un Avdijivkā.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts policija saskaņā ar Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem par transportlīdzekļu nodošanu Ukrainai kopš 2022.gada ir ziedojusi vairāk nekā 25 transportlīdzekļus, savukārt šajā nodevumā no Valsts policijas uz Ukrainu tiks nosūtītas 50 automašīnas kopā ar citu aprīkojumu.

Kopš pirmajām kara dienām fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 6 miljonu eiro apmērā. "Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, "Ziedot.lv", "Twitter" konvojs un citas palīdzības organizācijas.

Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas bruņotie spēki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Lasiet arī

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.

Sabiedrība Rīgā izsludina konkursu Ukrainas iedzīvotāju integrācijai

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā līdz 25.martam var iesniegt projektus konkursam "Atbalsta nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai".

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Pasaule Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.