Akcijā Dod riepām otro dzīvi pārstrādei nodotas vairāk nekā 25 000 riepas

Sabiedrība
LETA 23:26, 20.05.2023 0

Akcijā "Dod riepām otro dzīvi" pārstrādei nodotas 214,38 tonnas jeb vairāk nekā 25 000 riepas, informē rīkotāji.

 

Nolietotās riepas pēc savākšanas nogādātas priekšapstrādes punktā, kur tās tiek šķirotas un pārstrādātas, lai tās nogādātu tālāk uz pārstrādes rūpnīcām. Pārstrādātās granulas pēc tam plaši tiek izmantotas sporta laukumu segumu ražošanā, celtniecībā, ceļu būvē, dažādu paliktņu, paklājiņu izgatavošanā un citur.

AS "AJ Power Recycling" valdes loceklis Uldis Skrebs komentē, ka Latvijā nepieciešams motivēt atkritumu apsaimniekotājus pieņemt nolietotās riepas bez maksas, lai stimulētu atbildīgu riepu apsaimniekošanu. Viņš uzsver, ka par to tiek diskutēts arī valstiskā līmenī, kā arī pēdējā laikā ir ieviesta virkne izmaiņu situācijas uzlabošanai.

Skrebs skaidro, ka līdzšinējo problēmu atbildīgā riepu apsaimniekošanā ir saasinājuši arī ēnu ekonomikas komersanti, kas bieži vien neuzņemas atbildību par riepu apsaimniekošanu un izvairās no citu nodokļu maksāšanas. Lai ierobežotu šādas situācijas, ir palielinājusies arī Valsts vides dienesta kontrole, norāda valdes loceklis.

LETA jau vēstīja, ka vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" norisinās sesto gadu, un to organizē "AJ Power Recycling" sadarbībā ar SIA "3R", SIA "Ķilupe", SIA "Vides serviss", SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi", SIA "Jēkabpils pakalpojumi" un SIA "Zemgales eko".

Akcijas laikā no 21.marta līdz 16.aprīlīm nolietotās autoriepas bez maksas varēja nodot vairākos šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos Lielvārdē, Ogrē, Skrīveros, Koknesē, Bauskā, Kuldīgā, Jēkabpilī un Jelgavā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurzemē par neatbilstošām riepām tehniskās apskates uzlīmes atņemtas 30 auto

Trijās dienās Kurzemē pārbaudīti 984 transportlīdzekļi un par neatbilstošām riepām tehniskās apskates uzlīmes noņemtas 30 transportlīdzekļiem, numuri - četriem transportlīdzekļiem, bet 112 autovadītāji pabrīdināti par riepu protektoru dziļumiem.

Sabiedrība No nākamā gada 1.oktobra vissezonas riepas nevarēs izmantot ziemas periodā

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātās izmaiņas Ministru kabineta (MK) noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa, kas nosaka, ka no 2024.gada 1.oktobra vissezonas riepas jeb riepas ar apzīmējumu "M+S" vairs nevarēs izmantot Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajā ziemas periodā.

Sabiedrība Ko darīt ar vecām riepām: Ventspils pieredze (+VIDEO)

Mežā iemestā izlietotā gumija tur paliek ilgāk par cilvēka mūžu.