Valsts kontrolieris uzrunās Saeimu, atskaitoties par paveikto

Sabiedrība
LETA 00:37, 18.05.2023 0

Šodien valsts kontrolieris Rolands Irklis uzrunās Saeimu, ikgadējā ziņojumā sniedzot ieskatu Valsts kontroles (VK) paveiktajā un nākotnes prioritātēs, pavēstīja VK pārstāvji.

 

Līdz ar 2019.gada augustā pieņemtajiem grozījumiem VK likumā arī valsts kontrolieris ir to valsts amatpersonu vidū, kuras uzstājas ar ikgadējo ziņojumu Saeimā. Parlamentārā demokrātijā budžeta kontroles institūciju ziņojumi parlamentam ir publiski un mērķēti uz parlamentāro kontroli pār izpildvaru. Likumdevējam pēc būtības tiek sniegts eksperta atzinums saistībā ar valsts sniegumu revidētajās jomās un finanšu stāvokli, lai tā efektīvāk varētu realizēt savu parlamentāro kontroli pār valsts saimniecību.

VK ir neatkarīga, koleģiāla augstākā revīzijas iestāde. Tās darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar publiskas personas finanšu līdzekļiem un mantu ir tiesiska, pareiza, lietderīga un atbilst sabiedrības interesēm, kā arī sniegt ieteikumus atklāto trūkumu novēršanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Ekonomika Valsts kontrolieris: Viena no lielākajām problēmām ir lielo projektu vadība

Valsts kontrole (VK) veiktajās revīzijās gadu gaitā identificējusi, ka viena no lielākajām problēmām ir lielo projektu vadība, intervijā aģentūrai LETA sacīja valsts kontrolieris Edgars Korčagins.

Sabiedrība Valsts kontrole: Rēzeknes budžetā pieļauti vairāki pārkāpumi

Rēzeknes pašvaldības 2023.gada budžeta izstrādē ir pieļauti vairāki pārkāpumi, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā, kurā vērtēts, vai Rēzeknes pašvaldības rīcība budžeta un finanšu vadībā ir atbilstoša regulējumam.

Sabiedrība Valsts kontrolieris Edgars Korčagins pērn nopelnījis 66 902.99 eiro (+VIDEO)

Amatpersonai Latvijas galvaspilsētā pieder divi dzīvokļi un zemes gabals.

Sabiedrība Saeima par valsts kontrolieri ieceļ Edgaru Korčaginu

Saeima šodien par valsts kontrolieri iecēla līdzšinējo Valsts kontroles padomes locekli un Revīzijas departamenta direktoru Edgaru Korčaginu.