Personu kontos aprīļa sākumā bija gandrīz 2 miljoni privatizācijas sertifikātu

Sabiedrība
LETA 13:33, 30.04.2023 0

Fizisko un juridisko personu kontos šogad aprīļa sākumā bija 1,868 miljoni privatizācijas sertifikātu, no kuriem 91,9% pieder fiziskām personām, liecina SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

 

No fizisko un juridisko personu kontos esošajiem sertifikātiem 84 000 apr­īļa sākumā bija īpašuma kompensācijas sertifikāti.

Pēc "Possessor" informācijas, fizisko personu kontos 2023.gada apr­īļa sākumā bija 1,717 miljoni privatizācijas sertifikātu, tostarp 83 000 īpašuma kompensācijas sertifikātu, bet juridisko personu kontos bija 151 000 privatizācijas sertifikātu, tostarp 1000 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Līdz 2023.gada 1.aprīlim Latvijas iedzīvotājiem piešķirti kopumā 112,38 miljoni privatizācijas sertifikātu, tostarp 8,01 miljons īpašuma kompensācijas sertifikātu, bet sertifikātu kontos ieskaitīti 110,76 miljoni privatizācijas sertifikātu, tostarp 7,61 miljons īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijā līdz šim izmantoti 107,566 miljoni privatizācijas sertifikātu jeb 95,7% no piešķirto privatizācijas sertifikātu skaita. Tostarp 6,833 miljoni īpašuma kompensācijas sertifikātu, kas ir 85,3% no piešķirto īpašuma kompensācijas sertifikātu skaita.

Savukārt kompensācija naudā izmaksāta, dzēšot 850 000 privatizācijas sertifikātu, tostarp 680 000 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Atbilstoši Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumam no 2007.gada 1.decembra 58 200 personu ir zaudējušas tiesības ieskaitīt sertifikātu kontā 1,62 miljonus privatizācijas sertifikātu, tostarp 400 000 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

No sertifikātu kontiem kā samaksa par kontu apkalpošanu dzēsti 478 910 privatizācijas sertifikātu, tostarp 14 170 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).