Reire: Latvija atbalsta sniegšanā Ukrainai atrodas līderpozīcijās

Sabiedrība
LETA 20:10, 24.04.2023 0

Latvija atbalsta sniegšanā Ukrainai atrodas līderpozīcijās, palīdzībai sasniedzot 1,24% no valsts iekšzemes kopprodukta, piedaloties ikgadējā Eiropas Savienības (ES) Informācijas sniedzēju forumā, akcentēja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Gunda Reire (JV).

 

Kā informēja ĀM, šodien notiek ikgadējais ES Informācijas sniedzēju forums, kas pulcina dalībniekus no visas Latvijas, lai diskutētu par aktuāliem ES darba kārtības jautājumiem - atbalstu Ukrainai, Eiropas "zaļo" kursu, digitālo transformāciju, jauniešu iespējām ES, kā arī Eiropas Prasmju gadu.

Atklāšanā ĀM parlamentārā sekretāre pateicās ES informācijas sniedzējiem par viņu darbu, kas esot ieguvis jaunu nozīmi, ņemot vērā Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu un nepieciešamību vēl stingrāk iestāties par ES vērtībām. Viņa norādīja, ka demokrātiju veido ikdienā. Tāpat Reire aicināja Latvijas iedzīvotājus apzināties, kāda vērtība ir tam, ka Latvija ir daļa no ES un NATO.

Reire uzsvēra ES palīdzību Ukrainai, turpinot sniegt visa veida atbalstu - kā politisko, juridisko, finansiālo, tā arī militāro. Viņa arī akcentēja, ka līdz ar atbalsta sniegšanu Ukrainai ES un Latvija strādā, lai sauktu Krieviju pie atbildības par veiktajiem agresijas un kara noziegumiem pret Ukrainu.

Reire vērsa foruma dalībnieku uzmanību, ka šogad septembrī apritēs 20 gadi, kopš Latvijas pilsoņi referendumā nobalsoja par iestāšanos ES. Savukārt nākamgad 1.maijā atzīmēs 20.gadskārtu, kopš Latvija ir ES dalībvalsts. ĀM parlamentārā sekretāre aicināja ES informācijas sniedzējus būt aktīviem un informēt sabiedrību par divdesmitgadē paveikto, kā arī palīdzēt iedzīvotājiem izzināt un izmantot plašo iespēju klāstu, ko sniedz ES.

Foruma dalībnieki no dažādiem Latvijas reģioniem pārrunāja jauniešu iespējas ES, Eiropas Prasmju gada iniciatīvas, kā arī gatavošanos maijā gaidāmajai Demokrātijas nedēļai un Eiropas dienai.

ES Informācijas sniedzēju forums norisinās kopš 2008.gada un šogad atzīmē 15.gadskārtu. To divas reizes gadā rīko Eiropas Kustība Latvijā sadarbībā ar ĀM, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Forumā piedalās valsts un pašvaldību ES informācijas sniedzēji, ES informācijas punktu un "Europe Direct" informācijas centru pārstāvji, kā arī masu mediju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.