Pirmo reizi notiks konkurss diasporas skolotājiem, skolu vadītājiem un vecākiem

Sabiedrība
LETA 13:11, 23.04.2023 0

Šogad pirmo reizi notiks Latviešu valodas aģentūras organizētais konkurss diasporas skolotājiem, skolu vadītājiem un vecākiem "Zelta pūka", informēja Latviešu valodas aģentūras pārstāvji.

 

Šogad Latviešu valodas aģentūra sāk jaunu tradīciju, lai pateiktos diasporas latviešu skolu komandām - skolu vadītājiem, skolotājiem un vecākiem, kuri entuziastiski un pašaizliedzīgi veic izcilu darbu latviešu valodas kopšanā un saglabāšanā ārpus Latvijas robežām. Kandidātu 10 konkursa nominācijām var izvirzīt līdz 2023.gada 1.jūnijam.

Kategorijā "Skolvadība un notikumi" iekļautas nominācijas "Pērkons", "Ozolzīle" un "Rasa". Nominācijā "Pērkons" tiks novērtēti diasporas latviešu skolas vadītāji, kas pārsteidz un iedvesmo, nominācijā "Ozolzīle" - stabilākā un mīlētākā diasporas latviešu skolas tradīcija, rituāls vai pasākums, un nominācija "Rasa" - šī mācību gada interesantākā un brīnumainākā diasporas latviešu skolas nodarbība, aktivitāte vai pasākums.

Kategorijā "Pedagoģiskā darbība" paredzētas piecas nominācijas - nominācija "Liesma" diasporas skolotājam, kurš šajā mācību gadā aizrauj ar pārsteidzošu un neizsīkstošu enerģiju, entuziasmu, dinamiku un izdomu, nominācija "Liepa" diasporas skolotājam, kurš ir izcils un neatlaidīgs latvisko tradīciju sargātājs un turpinātājs, nominācija "Saule" diasporas skolotājam, kura sirds siltums un mīlestība pret bērniem, Latviju un latviešu valodu iededz spožu gaismu mācību procesā, nominācija "Zalktis" diasporas skolotājam, kura pedagoģiskā gudrība un viedums palīdz gan kolēģiem un vecākiem, gan stiprina latviešu valodas zināšanas bērniem un jauniešiem, kā arī nominācija "Jūra" diasporas skolotājam, kurš nodarbībās Latviju atklāj kā attīstītu un modernu valsti, iepazīstinot ar aktuālajiem notikumiem un veidojot bērnu un jauniešu piederību mūsdienu Latvijai.

Kategorijā "Mūža ieguldījums" paredzēta viena nominācija "Dzintars", ko piešķirs skolotājam, kurš savu mūžu veltījis latviešu valodas saglabāšanai diasporā.

Savukārt kategorijā "Atbalsts" paredzēta nominācija "Mežvītenis", kurā tiks apbalvots vecāks, kurš šajā mācību gadā bijis neatsverams balsts latviešu skolas darbībai.

Kandidātus nominācijām var pieteikt līdz 1.jūnijam. Balsojums par izvirzītajiem nominantiem notiks no 2. līdz 30.jūnijam. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 11.jūlijā.

Katras nominācijas uzvarētājs saņems piemiņas balvu un dāvanu karti 100 eiro vērtībā grāmatu iegādei "janisroze.lv".

Nominantus var izvirzīt ikviens - skolēni, vecāki, skolotāji, skolu vadītāji, diasporas organizācijas, biedrības un citi.

Latviešu valodas aģentūras latviskās izglītības diasporā atbalsta sistēma ir veidota, balstoties uz diasporas nevalstisko organizāciju, diasporas skolu vadītāju un skolotāju identificētajām vajadzībām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).