Atklājies, ka Līvānu mērs ieņem amatus arī divās ministrijās

Sabiedrība
LETA 22:11, 20.04.2023 0

Līvānu mērs Andris Vaivods ("Latvijas Attīstībai") līdztekus pašvaldības vadītāja postenim ieņem amatus arī divās ministrijās un plānošanas reģionā, liecina politiķa ienākumu deklarācija.

 
Foto: LETA

Līdztekus Līvānu pašvaldības vadīšanai Vaivods pilda arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes locekļa un Komisijas priekšsēdētāja vietnieka, Finanšu ministrijas Uzraudzības komitejas balsstiesīgā locekļa, Zemkopības ministrijā - Lauku attīstības programmas uzraudzības komitejas locekļa un Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna pagaidu uzraudzības komitejas locekļa pienākumus.

2022.gadā Vaivods atstājis valdes locekļa amatu Latvijas Pašvaldību savienībā, ko uzrādījis kā vienu no amatiem 2021.gada deklarācijā.

Latgales plānošanas reģionā pērn nopelnījis 1253 eiro, bet pašvaldībā - 29 742 eiro. Salīdzinājumam - 2021.gadā pašvaldībā 29 669 eiro, plānošanas reģionā 217 eiro, bet kā ienākumus no komercdarbības savā zemnieku saimniecībā uzrādījis 6 478 eiro.

2022.gadā Vaivods veicis dāvinājumu 13 048 vērtībā un ziedojis 2350 eiro partijai "Attīstībai. Par".

Vaivodam pieder Rožupes pagasta zemnieku saimniecība "Ievas" un 2004.gada izlaiduma "VW Golf" automašīna, kā arī deklarēti divi nekustamie īpašumi. 2021.gadā nekustamo īpašumu sarakstā bijusi arī zeme Rožupes pagastā, kura 2022.gada deklarācijā vairs nav uzrādīta.

Līvānu novada mērs 2022.gadā nav deklarējis ne uzkrājumus, ne arī parādsaistības atšķirībā no 2021.gada, kad viņš norādījis uzkrājumus 889 eiro SEB bankā un 1500 eiro "Luminor Bank".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.