Saeimā vērtēs CVK gatavību nodrošināt EP vēlēšanu procesu

Sabiedrība
LETA 18:12, 15.04.2023 0

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē 19.aprīlī plkst.10 deputāti iepazīsies ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informāciju par gatavību nodrošināt nākamgad gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu procesu.

 
Foto: LETA

Iepriekš publiskās diskusijās parlamentā ir izskanējis, ka CVK pašlaik esot tik finansiāli un organizatoriski novājināta, ka var būt apdraudēta pat pēc aptuveni gada gaidāmo EP vēlēšanu sarīkošana Latvijā.

CVK vadītāja Kristīne Saulīte iepriekš uzsvēra, ka darīs visu, lai no vēlētāju viedokļa 2024.gadā gaidāmās EP vēlēšanas noritētu tik pat gludi kā līdz šim.

Lielākās problēmas ir ar vēlēšanām nepieciešamo IT sistēmu nodrošināšanu. CVK priekšsēdētāja skaidroja, ka iestāde ir gatava no sava budžeta piešķirt līdzekļus no šim mērķim paredzētā ap pusmiljona eiro tai valsts iestādei vai aģentūrai, kura uzņemsies atbildību par finansējuma pieejamību IT sistēmu nodrošināšanai.

Saulīte cer, ka sarunās tiks panākta vienošanās, kura iestāde būs atbildīga par IT sistēmu darbību nodrošināšanu. Līdz šim neviena valsts iestāde nesteidzās uzņemties tiešsaistes vēlēšanu reģistra darbības nodrošināšanu. Problēma ar tā pieejamību radās, jo uzņēmums, kas bija reģistra līdzšinējais uzturētājs, ir saistīts ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklēto kriminālprocesu par bijušās CVK kādu iepirkumu.

Lai nodrošinātu elektroniskā tiešsaistes vēlēšanu reģistra darbību, kas EP vēlēšanās ļautu balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī, CVK sadarbībā ar Valsts kanceleju turpina sarunas ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru un Latvijas valsts radio un televīzijas centru.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.