Oksfordas Universitātē Latvijas vidējo izglītību joprojām neatzīst. Kā tā?

Sabiedrība
lsm.lv 12:21, 03.04.2023 0

Oksfordas Universitātē, kur Lietuvas un Igaunijas diplomi atzīti par derīgiem, Latvijas atestāts netiek pieņemts. Latvija tiek ierindota līdzās tādām valstīm kā Krievija, Afganistāna, Lesoto un citām, vēsta LTV "Panorāma". Kā tā?

 

E-pasta sarakstē Oksfordas Universitāte paskaidrojusi, ka tā regulāri pārskata savus uzņemšanas kritērijus. Taču Latvijas gadījumā izdotais atestāts aizvien neatbilst universitātes augstajām prasībām un konkursam, kurā uz uzņemšanu pretendē tikai paši labākie.

Fragments no Oksfordas Universitātes atbildes:

"Latvijā iegūtais "A" līmenis neatbilst britu sistēmas "A" līmenim. Var apgalvot, ka Latvijā izdotie atestāti pašlaik neatbilst Oksfordas Universitātes noteiktajām prasībām. Un perspektīvajiem kandidātiem ir jānokārto papildu kursi, ja viņi vēlas pieteikties."

Valsts izglītības satura centrā skaidroja – pašlaik jaunais izglītības saturs paver skolēniem iespēju mācīties sev interesējošos priekšmetus padziļinātā līmenī, kas vairāk atbilstot britu izglītības sistēmai. Un tas esot solis pareizā virzienā.

"Tas ir risinājums, kas attīstījās Kembridžā, kur aizvien vairāk nonāca mūsu skolēni. Liela daļa, pateicoties dalībai starptautiskās olimpiādēs, bet viņu sniegums bija tik augsts, ka Kembridža šīs prasības pārskatīja. Līdzīgi mums vajadzētu strādāt arī ar Oksfordu.

Bet nepietiks tikai ar studentu stāstiem. Tas ir arī pašas valsts ieguldījums, skaidrojot par šiem izglītības jautājumiem. Un nenoliedzami igauņi to ir darījuši daudz intensīvāk tieši tāpēc, ka viņu resursi ir virzīti šajā jomā," atzina Valsts izglītības satura centra vadītāja Liene Voroņenko.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.