Aicina Kariņu nekavējotes aktualizēt jautājumu par pulksteņu griešanas atcelšanu

Sabiedrība
LETA 10:58, 02.04.2023 0

Saeimas frakcija "Progresīvie" aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) nekavējoties aktualizēt Eiropas Savienības Padomē jautājumu par sezonālās laika maiņas atcelšanu, informēja partijā.

 

Kā norāda ''Progresīvie'', 2018.gadā Eiropas Komisija nāca klajā ar priekšlikumu Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvai, ar kuru tiktu pārtraukta sezonālā laika maiņa, un Eiropas Parlaments 2021.gadā nobalsoja par šīs direktīvas ieviešanu, bet dalībvalstis ES Ministru padomē ir bijušas neizlēmīgas, pauž partija.

Tāpat partija akcentē, ka arī 2019.gadā valdības pieņemtā Latvijas nacionālā pozīcija atbalstīja atteikšanos no laika maiņas un pastāvīgu palikšanu vasaras laikā.

Arī Latvijas iedzīvotāji jau sen ir pauduši vēlmi atteikties no šādas pārejas, pauž ''Progresīvie''. Iniciatīvu portālā "ManaBalss.lv" atteikšanos no laika maiņas ir atbalstījuši vairāk nekā 10 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Partija, atsaucoties uz pētījumiem, norāda, ka šādas sezonālas laika maiņas rezultātā gūtais enerģijas ietaupījums ir maznozīmīgs. Vienlaikus šīs laika maiņas nevajadzīgi izjaucot simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju bioloģisko ritmu, visvairāk ietekmējot mazus bērnus, seniorus un cilvēkus ar hroniskām slimībām.

Partijas vērtējumā, pārejai uz vasaras un ziemas laiku nav nekādu objektīvu ieguvumu. ''21.gadsimtā nav vietas šādām arhaiskām un nepamatotām tradīcijām,'' uzskata ''Progresīvie''.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Veselība Par piektdaļu samazinājies ar Covid-19 slimnīcās nonākušo skaits

Oktobra otrajā nedēļā Latvijā slimnīcās ievietoti 64 jauni Covid-19 pacienti, kas ir par 17 pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad slimnīcās atradās 81 pacients, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) monitoringa dati.

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.