Ja rītdien militārā krīze...

Sabiedrība
VS.LV 18:17, 21.03.2023 0

Pašvaldībām stāstīs par to, kā rīkoties X stunda.

 

22. martā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalīsies visaptverošās valsts aizsardzības seminārā pašvaldībām, kurā īpaši tiks uzsvērta pašvaldību loma valsts aizsardzībā un militāras krīzes gadījumos.

“Latvijas pašvaldībām ir liela nozīme un potenciāls valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, jo visaptverošas valsts aizsardzības sistēma paredz atbildības sadalījumu par to, kas jādara militāras krīzes laikā, īpaši tās pirmajās dienās. Ir būtiski, lai katra Latvijas pašvaldība attīstītu savas spējas risināt bruņota konflikta radītos izaicinājumus,” uzsver aizsardzības ministre.

Šī semināra laikā pašvaldībām būs iespēja iegūt padziļinātu ieskatu un pārrunāt dažādus ar visaptverošo valsts aizsardzību saistītus jautājumus – gan par īpašiem tiesiskiem režīmiem valsts apdraudējuma pārvarēšanai, gan civilās aizsardzības plānošanu pašvaldībās, gan kritiskās infrastruktūras un darbības nepārtrauktības plānošanu. Semināra laikā plānots analizēt arī līdzšinējo praktisko pieredzi, kā arī apskatīt citus ar šo tēmu būtiskus aspektus.

Semināra par visaptverošo valsts aizsardzību mērķauditorija ir Latvijas pašvaldību vadītāji un atbildīgās personas par civilās aizsardzības plānošanu, kā arī Zemessardzes bataljonu komandieri un civilmilitārās sadarbības virsnieki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.