Rīgas pilī notiks Lielās Talkas ieskandināšanas pasākums

Sabiedrība
LETA 06:21, 18.03.2023 0

Rīgas pilī notiks diskusija par vides piesārņojuma mazināšanu, kā arī Lielās Talkas ieskandināšanas pasākums, kura laikā talkas organizatori informēs par 22.aprīlī gaidāmās talkas galvenajiem mērķiem, plānoto norisi un jaunumiem.

 

Talkas organizatori informē, ka ieskandināšanas pasākums norisināsies 21.martā Rīgas pils Svētku zālē, un tam būs divas daļas.

No plkst.12 līdz 13.30 norisināsies diskusija "Vides piesārņojums un tā mazināšana Zaļā kursa ietvaros", kuru vadīs Vita Jaunzeme. Tajā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis, Valsts vides dienesta ģenerāldirektora vietniece Laura Anteina, Ārvalstu investoru padomes Latvijā Zaļās ekonomikas attīstības darba grupas vadītāja Dace Cīrule, kā arī Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas institūta vadošais pētnieks Magnetobioloģijas laboratorijas vadītājs Antons Kolodinskis un Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta vadošā pētniece Aiga Barisa, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Mārtiņš Kaprāns un Lielās Talkas koordinatori.

Savukārt svinīgo pasākumu plkst.14 vadīs Valdis Melderis. Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Geduševa, Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunde, Īrijas vēstniece Latvijā Īmera Frīla, AS "Latvijas valsts meži" Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre, "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers, "Mežpils alus" zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta, kā arī Lielās Talkas valdītāja Vita Jaunzeme un Lielās Talkas koordiantori un atbalstītāji, Zviedrijas, Īrijas, Turcijas, Šveices, Nīderlandes un Gruzijas vēstniecību pārstāvji.

Lielā talka šogad Latvijā ieplānota 22.aprīlī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.