Upēs strauji ceļas ūdens līmenis

Sabiedrība
LETA 06:37, 15.03.2023 0

Lietus un kūstošā sniega dēļ Latvijas upēs strauji kāpj ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

 
Foto: LETA

Otrdien ūdens līmenis viskrasāk cēlies Kurzemes upēs, patlaban straujš ūdens līmeņa kāpums sākas arvien lielākā daļā pārējo Latvijas upju.

Durbē pie Cīravas ūdens līmenis kopš nedēļas sākuma paaugstinājies par 1,8 metriem, applūst zemākās vietas, tādēļ Dienvidkurzemes novadā spēkā dzeltenās krāsas brīdinājums.

Bārtas upē pie Latvijas un Lietuvas robežas ūdens līmenis cēlies par vairāk nekā diviem metriem, Ciecerē pie Pakuļu HES - par diviem metriem.

Ūdens līmenis strauji kāpj arī upēs Kurzemes ziemeļu daļā. Zemgalē bija mazāk sniega un tādēļ ūdens līmeņa paaugstināšanās ir mērenāka. Vidzemē un Latgalē vēl ir daudz sniega, bet tuvākajās naktīs piesals un atlikušā sniega kušana būs lēnāka.

Lielākajā daļā Kurzemes upju ūdens līmenis ir cēlies par vairāk nekā metru, bet pārējos Latvijas reģionos ūdens līmeņa kāpums līdz šim galvenokārt bijis mazāks.

Hidrologi prognozē, ka Latvijas centrālajā un austrumu daļā ūdens līmenis upēs turpinās paaugstināties arī nākamajā nedēļā.

Ūdens līmenis sācis paaugstināties arī Daugavā, pie Jēkabpils tas pagaidām saglabājas zemāks nekā februārī, bet pie Zeļķiem tas svārstās, jo Pļaviņu ūdenskrātuvē aizvien ir ledus sastrēgums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Apdrošinātāji ievieš krīzes konsultatīvo telefonu

Telefons darbosies darba dienās no 9:00 - 20:00 un pa to būs iespējams saņemt konsultācijas, kā

rīkoties, ja iestājies apdrošināšanas gadījums kustamajam vai nekustamajam īpašumam nesenās

vētras un plūdu izraisīto seku dēļ.

Sabiedrība Rīgā pēc spēcīgajām lietusgāzēm applūdušas ielas, apstājusies tramvaju kustība

Pirmdien pēc spēcīgajām lietusgāzēm Rīgā strādās 11 ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības, informēja Rīgas dome.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Speciālisti brīdina par katastrofāliem plūdiem Latvijā (+VIDEO)

Zaudējumi laika posmā līdz 2050.gadam atsevišķos gados var sasniegt 8% no IKP.