Aptauja: 31% ģimeņu plāno pavadīt skolēnu brīvlaiku ceļojot

Sabiedrība
LETA 16:11, 11.03.2023 0

Pavasara skolēnu brīvlaikā 31% Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir skolas vecuma bērni, brīvlaiku plāno pavadīt, ceļojot kopā ar savām atvasēm, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Balta" (PZU grupa) veiktās aptaujas rezultāti.

 
Foto: LETA

Šajā skolēnu brīvlaikā visvairāk - 15% - Latvijas iedzīvotāju ar skolas vecuma bērniem plāno apceļot Latviju. Vēl 8% dosies uz kādu no pārējo Baltijas valstu tūrisma galamērķiem, bet 7% izvēlējušies maršrutus Eiropā.

Noteicošais kritērijs, ceļojot kopā ar bērniem, vairumam Latvijas iedzīvotāju jeb 49% aptaujāto ir iespēja baudīt daudzveidīgas izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes visai ģimenei - apmeklēt baseinus, zoodārzus, muzejus, pludmales utt.

Svarīgāko faktoru "Top 3" minēts arī ekonomiski izdevīgākais piedāvājums - lētākas naktsmītnes, mazāki izdevumi par transportu (34%) un jaunas valsts iepazīšana (27%).

Vienlaikus "Baltas" pārstāvji norāda, ka ik gadu saņem vairākus simtus atlīdzību pieteikumu par negadījumiem, kas ceļojuma laikā piemeklējuši bērnus. Pērn atlīdzībās par šādiem negadījumiem izmaksāti ap 120 000 eiro.

Gan 2021., gan 2022.gadā ap 70% atlīdzību pieteikumu bijuši saistīti ar dažādām veselības problēmām - visbiežāk mazos ceļotājus piemeklējis klepus, iesnas, augsta temperatūra, ausu un vēdera sāpes. Atlīdzības "Baltas" pieredzē šādos gadījumos var pārsniegt pat 3000 eiro. Kopējo atlīdzību summu veido ne tikai izmaksas par ārstēšanos, bet arī aviobiļešu iegāde, lai atgrieztos mājās ārpus plānotā ceļojumu grafika, papildu viesnīcas izdevumi un citi negaidīti tēriņi, kas radušies pēkšņas saslimšanas rezultātā.

Veiktajā aptaujā katrs desmitais aptaujātais atzīst, ka nekad neapdrošinās, un tikpat daudzi apdrošināšanu iegādājas atkarībā no ceļojuma veida, tāpat ir vecāki, kuri apdrošina tikai sevi vai tikai bērnus. Tikai 39% respondentu norādījuši, ka ceļojot iegādājas apdrošināšanu visiem ģimenes locekļiem.

Aptauju veicis "Norstat" 2023.gada martā, aptaujājot 1007 Latvijas iedzīvotājus 18-74 gadu vecumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.