«airBaltic» Kanādā prezentē savu četrdesmito «Airbus A220-300» lidmašīnu

Sabiedrība
LETA 15:11, 11.03.2023 0

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" īpašā pasākumā Kanādā kopā ar lidmašīnu ražotāju "Airbus" prezentēja savu četrdesmito "A220-300" lidmašīnu - Latvijas karoga krāsās, informēja uzņēmumā.

 

Plānots, ka "airBaltic" četrdesmitā "A220-300" lidmašīna ar reģistrācijas numuru "YL-ABN" lidsabiedrības flotei pievienosies 2023.gada aprīļa sākumā. Šī būs otrā "A220-300" lidmašīna "airBaltic" flotē ar īpašu krāsojumu Latvijas karoga krāsās.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pirms vairāk nekā sešiem gadiem "airBaltic" kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas sāka lidojumus ar ''A220-300''. "Šīs lidmašīnas ir kļuvušas par mūsu lidojumu un darbības pamatu, un mēs turpinām būt lepni šo lidaparātu vēstnieki. Šo gadu laikā ir bijusi veiksmīga sadarbība un draudzība starp mums kā Latvijas nacionālo lidsabiedrību un mūsu partneriem Kanādā," sacīja Gauss.

Kopš 2020.gada maija "airBaltic" visus lidojumus veic tikai ar "Airbus A220-300" lidmašīnām. Šis lēmums vienkāršo flotes uzturēšanu, kā arī sniedz papildu ieguvumus lidmašīnu efektivitātei.

Līdz šim "airBaltic" ar "A220-300" lidmašīnām ir pārvadājusi teju 11 000 000 pasažieru. Kopumā lidsabiedrība ar tām veikusi vairāk nekā 126 000 lidojumu un nolidojusi vairāk nekā 275 000 stundu.

Kā norāda Latvijas lidsabiedrība, ''Airbus A220-300'' darbības rādītāji pārsnieguši cerības, spējot uzrādīt labāku vispārējo veiktspēju, degvielas ekonomiju un ērtības gan pasažieriem, gan darbiniekiem. Lidmašīna nodrošina izcilu lidojumu ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem.

Turklāt lidmašīna ir arī ievērojami klusāka - tās trokšņu līmenis ir pat par 50% mazāks salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes lidmašīnām. Turklāt šobrīd A220 ir pasaulē zemākās oglekļa emisijas starp šaurā korpusa lidmašīnām, palīdzot samazināt CO2un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%. Tas arī bija pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.