Jaunās partijas «Kopā Latvijai» dibināšana plānota 2.aprīlī

Sabiedrība
LETA 16:01, 10.03.2023 0

Jaunās partijas "Kopā Latvijai" dibināšanas kongress plānots 2.aprīlī Rēzeknē, informēja iniciatīvas grupas pārstāvis, bijušais Saeimas "Saskaņas" frakcijas deputāts Andrejs Klementjevs.

 

Pašlaik notiek biedru apzināšana, vācot iestāšanās anketas, un ir skaidra pārliecība, ka biedru skaits partijas nodibināšanai ir pietiekams, sacīja Klementjevs. Tā kā dokumentu noformēšanai nepieciešama notāra klātbūtne, tie tiek kārtoti ilgākā laika periodā un jau ir zināms, cik cilvēku dibināšanā piedalīsies.

Konkrētus zināmākos jaunās partijas biedrus Klementjevs atteicās nosaukt, kamēr kongress nav noticis un partija oficiāli nodibināta. "Būs interesanti cilvēki," uzsvēra politiķis. Jaunās partijas biedri esot ne vien no Latgales, bet arī no Vidzemes un Pierīgas. Pagaidām esot problēma ar Kurzemi, bet Klementjevs izteica cerību, ka arī Kurzeme būs partijā pārstāvēta.

Dibinātājiem esot plāns vairāk runāt par ekonomiskiem, saimnieciskiem jautājumiem, apejot ārpolitiku un atsevišķus "sarežģītus" jautājumus. Ārpolitikā visu izlemjot Eiropas Savienība un Brisele, bet nacionālās drošības jautājumus risinot Vašingtona un NATO, tāpēc partija "Kopā Latvijai" risināšot ekonomiskos, iekšpolitiskos un sociālos jautājumus. Dibinātāju pārstāvis uzskata, ka pēc šādas partijas būs lielāks pieprasījums, kad karš Ukrainā beigsies un cilvēki sāks meklēt atbildes uz jautājumu "Kāpēc mēs tā dzīvojam?". Partija gribot atgriezties pie vecās diskusijas par to, kas notiek mājās, Latvijā.

Partijas dibinātāji cer ar šādu pieeju izkļūt no vēlētāju etniskā balsojuma, kāds līdz šim esot pastāvējis Latvijā.

"Mēs esam aizkavējušies. Pēdējās vēlēšanas Lietuvā un Igaunijā parādīja, ka viņiem sen nav etniskā balsojuma," uzskata Klementjevs.

Atbilstoši politisko partiju likumam, par partijas dibinātājiem var būt 18 gadu vecumu sasnieguši Latvijas pilsoņi, un to skaits nedrīkst būt mazāks par 200.

Bijušie partijas "Saskaņa" politiķi, kuru vidū ir Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča, apņēmušies veidot nacionāla līmeņa partiju ar fokusu uz reģionu vēlētājiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdiena būs vējaina un silta

Pirmdien Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, taču pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Jelgavā līdz astoņiem eiro palielina nodevu par suņa turēšanu

Turpmāk par suņa turēšanu, kas sasniedzis sešu mēnešu vecumu, Jelgavā ir noteikta nodeva astoņu eiro apmērā, paredz grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nodevas".

Sabiedrība LM: jāveicina Ukrainas bēgļu nodarbinātība augsti kvalificētās profesijās

Latvijā aktuāla problēma ir Ukrainas bēgļu nodarbinātības veicināšana augsti kvalificētās profesijās atbilstoši viņu profesionālajai kvalifikācijai, jo īpaši veicinot viņu iespējas un motivāciju apgūt latviešu valodu, paziņo Labklājības ministrija (LM).

Sabiedrība NVA šogad sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem, kuri pametuši dzimteni kara dēļ.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākajās dienās būs vairāk mākoņu un daudzviet līs

Tuvākajās dienās laikapstākļi Latvijā mainīsies - debesis palaikam aizklās mākoņi, gaidāms arī lietus, prognozē sinoptiķi.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Kultūra Būtiski palielināsies ieejas biļešu cenas Brīvdabas muzejā

No šodienas stājas spēkā jaunais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja maksas pakalpojumu cenrādis, kas paredz būtisku ieejas biļešu cenu palielinājumu.

Sabiedrība LTV ir mierā ar SEPLP lēmumu uzdot visu LTV7 saturu nodrošināt valsts valodā

Lēmums no nākamā gada visu LTV7 saturu nodrošināt tikai valsts valodā ir pieņemts kopīgās diskusijās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), izvērtējot lineārā kanāla auditorijas sasniedzamības datus, aģentūrai LETA norāda Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Anita Jansone.