Sabiedriskā medija apvienošanu plānots pārrunāt koalīcijas darba grupā

Sabiedrība
LETA 19:01, 05.03.2023 0

Sabiedriskā medija apvienošanas jautājumus nākamās nedēļas sākumā plānots pārrunāt valdību veidojošo partiju jeb koalīcijas darba grupā.

 

No pēdējām divām Saeimas sēžu darba kārtībām ir izslēgti grozījumi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, ar kuriem paredzēts nodrošināt tiesisko pamatu apvienotā sabiedriskā medija darbībai. Grozījumi no darba kārtības izslēgti arī pēc Nacionālās apvienības lūguma.

Kavēšanās ar likumprojekta virzību tiek saistīta arī ar domstarpībām, vai apvienotajam sabiedriskajam medijam būtu vai nebūtu jāsaglabā tiesības veidot atsevišķu televīzijas kanālu, kurš varētu raidīt krievu valodā, liecina neoficiāla informācija.

Iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā arī ticis spriests par finansējuma piešķiršanu, lai īstenotu sabiedriskā medija apvienošanu. Līdz šim iezīmējies, ka nauda netiks uzreiz piešķirta 2023.gada budžeta likumprojektā. Reizē izskanējušas cerības, ka vismaz kādu daļu no līdz šim apspriestās summas varētu pārdalīt kaut kad vēlāk no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) iepriekš šim mērķim aicināja piešķirt 235 600 eiro. Tomēr Kultūras ministrijas pārstāvji jau iepriekš bijuši kritiski par tik lielas summas piešķiršanu, jo SEPLP sākotnē prasījusi ap 100 000 eiro.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija virza likumprojektu, kas paredz 2024.gada 1.janvārī noslēgt apvienotā Latvijas Sabiedriskā medija izveidošanu. Likumprojekta izskatīšana gan ir iestrēgusi.

Jau vēstīts, ka maija vai jūnija beigās tiekot sagaidīts atbildīgās darba grupas piedāvājums par topošā apvienotā sabiedriskā medija finansēšanas jauno modeli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).