«Var tikt pārdoti krietni zem tirgus vērtības», - brīdina Saeimas deputāts

Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 17:16, 16.02.2023 0

No dzērājšoferiem atsavinātajiem auto jāceļo uz Ukrainu, vienlaikus reorganizējot esošo auto pārdošanas kārtību.

 

Ka jau tika ziņots, atbildīgas ministrijas gatavo likuma grozījumus par dzērājšoferiem konfiscēto automašīnu nodošanu Ukrainas armijas vajadzībām. Vienlaikus jādomā par esošo konfiscēto auto pārdošanas kārtības maiņu.

Saeimas deputāts Andris Kulbergs skaidro, ka šobrīd valsts ieguvums no atsavināto transportlīdzekļu pārdošanas ir minimāls un pārdošanas procesa sistēma ir necaurspīdīga.

"Līdzšinējā praksē transportlīdzekļu pārdošanu organizēja VID, veicot nevis izsoli, bet gan cenu aptauju. Cenu aptaujā komisija izvēlas finansiāli izdevīgāko piedāvājumu, t. i., manta tiek pārdota pircējam, kurš piedāvā augstāko cenu. Cenu aptaujā nav noteikta, piemēram, minimālā vērtība, līdz ar to tās dalībnieki var uzvarēt arī tad, ja piedāvā cenu, kas ir par 1 eiro lielāka.

Tātad - transportlīdzekļi var tikt pārdoti krietni zem tirgus vērtības, piemēram, automašīnas tirgus cena var būt 10 000 eiro, bet pircējs cenu aptaujā to var iegādāties par dažiem simtiem vai tūkstošiem. Veicot cenu aptauju, citiem dalībniekiem nav iespējams iegūt informāciju par kādu cenu konkrētais transportlīdzeklis ir pārdots un tas, protams, caurspīdīguma neesamības dēļ rada riskus un dalībnieku neuzticēšanos cenu aptaujas komisijai," skaidro A.Kulbergs.

Līdzās nepieciešamībai pilnveidot esošo kārtību, A. Kulbergs uzsver, ka jāatbalsta priekšlikums no dzērājšoferiem atvasinātos spēkratus nodot Ukrainai, vienlaikus sekojot līdzi auto tehniskajam stāvoklim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par braukšanu trīs promiļu reibumā piemēro divus mēnešus cietumā

Zemgales rajona tiesa piespriedusi divus mēnešus cietumā kravas automašīnas vadītājam par braukšanu vairāk nekā trīs promiļu reibumā.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 11 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet trīs autovadītāji - narkotisko vielu reibumā.

Kriminālziņas Līgo dienā pie stūres pieķerti 20 dzērājšoferi

Līgo dienā Latvijā aizturēti 20 dzērājšoferi un viens vadītājs narkotisko vielu iespaidā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.