Daugavpils Universitāte tiks pievienota Latvijas Universitātei

Sabiedrība
VS.LV 16:16, 15.02.2023 0

Šonedēļ Izglītības un zinātnes ministrijā panākta vienošanās par Daugavpils Universitātes (DU) turpmāko attīstību, paredzot pakāpenisku DU integrāciju Latvijas Universitātē (LU). Tā paziņo Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

 
Foto: LETA

Sarunā piedalījās pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta un Daugavpils Universitātes (DU) rektorāta, un visi dalībnieki vienojās, ka Daugavpils pilsētā un visā reģionā ir jānodrošina kvalitatīvs studiju un pētniecības piedāvājums, kas risina reģiona attīstības izaicinājumus un piedalās kvalitatīva cilvēkkapitāla sagatavošanā visās svarīgākajās tautsaimniecības nozarēs.

Ministrija un DU ir vienisprātis, ka tieši Latvijas Universitāte (LU) ir piemērotākais sadarbības partneris, jo abu augstskolu apstiprinātās stratēģiskās specializācijas jomas un pētniecības virzieni ir viens otru papildinoši.

Vienošanās rezultātā saskaņoto tālākās attīstības koncepciju DU rektorāta pārstāvji pārrunāja ar augstskolas fakultāšu un zinātnisko institūtu vadību, kas konceptuāli piekrita redzējumam par DU nākotni. Paredzamas diskusijas arī augstskolas padomē un senātā.

Par panākto vienošanos informēta LU vadība, kas paudusi atbalstu abu universitāšu integrācijai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Sabiedrība IZM varētu samazināt minimālā skolēnu skaita prasību

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā samazināt minimālā skolēnu skaita prasību vidusskolas posmā pierobežas skolās un pieejamības skolās, liecina jaunākā finansēšanas modeļa "Programma skolā" versija.

Kriminālziņas Pērn IKVD visvairāk sūdzību saņemts no vecākiem par pedagogu darbu

Pērn Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) visvairāk sūdzību saņemts no izglītojamo vecākiem par pedagogu darbu, liecina IKVD publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Vidusskolēni izkrituši galvenokārt matemātikas eksāmenā

Optimālā līmeņa centralizētajā eksāmenā matemātikā 15% minimālo kopvērtējuma slieksni nav sasnieguši ap 2700 vidusskolēnu, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Izglītības un zinātnes ministrijas departamentu vadīs volejbolists Samoilovs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.