Āgenskalna tirgus ir kļuvis par pievilcīgu vietu ne tikai «vietējiem»

Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 16:18, 14.02.2023 0

Gotikas stilā celtais tirgus nemaz nav tik sens: tas sācis darboties Latvijas brīvvalsts laikā, ir nepilnus 100 gadus vecs. Pēc rekonstrukcijas Āgenskalna tirgus ir pievilcības punkts ceļotājiem un viesiem no citām Rīgas vietām.

 
Foto: vs.lv

Kā liecināja VS.LV, uz tirgu ir diezgan ērti nokļūt gan ar sabiedrisko transportu, gan ar privāto auto. Fakts ir tāds, ka blakus tirdzniecības uzņēmumam ir plaša autostāvvieta, kurā var novietot automašīnu pusotru stundu bez maksas, ar reģistrāciju.

Salīdzinot ar Centrāltirgu, šeit noteikti uzvar Āgenskalns. Īpaši tagad, kad pie dzelzceļa tilta sākusies Rail Baltica būvniecība, un ar auto nokļūt līdz Centrāltirgum kļuvis ārkārtīgi sarežģīti.

Āgenskalna tirgu var izvirzīt arī priekšplānā pēc kompaktuma un ērtas visas nepieciešamās infrastruktūras izvietojuma. Pirmajā stāvā ir bankomāts, sanitārais mezgls (tīrs un bezmaksas). Šis laikam ir vienīgais tirgus visā Latvijā, kur tieši pie ieejas atrodas grāmatnīca!

Protams, kā jau katrā līdzīgā tirdzniecības iestādē, arī tirgū ir savi nabagi, kas vēlas pārtvert kādu mazu centu. Taču viņi ļoti atšķiras no Centrāltirgus bomžiem un drīzāk atgādina hipsteru tēlu.

Dažkārt šī publika sajaucas ar ģimenēm un tūristiem un ēd dažādus gardumus dažādos līmeņos izvietotās gastronomiskās iestādēs. Lielākā daļa sātīgas maltītes iespēju ir otrajā stāvā, no kurienes var vērot cilvēku kustību iepirkšanās galerijā.

Runājot par Āgenskalna tirgus cenu līmeni, importētajiem augļiem un dārzeņiem tas atbilst Centrāltirgus cenrādim, tas ir, nedaudz augstāks nekā lielveikalos - bet ar daudz lielāku preču izvēli. Īpaši izdevīgi ir ierasties Āgenskalnā vasarā, kad tiek pārdoti Latvijas zemes sezonas augļi.

Par īpašu Āgenskalna akcentu var uzskatīt neskaitāmos mazos veikalus, kas piedāvā visdažādākos produktus - no pašmāju limonādēm līdz pašmāju kosmētikai.

Protams, ir jēga apsekot ne tikai pašu ēku, kas celta pēc slavenā baltvācu arhitekta Reinolda Georga Šmēlinga projekta, bet arī trīs hektārus apkārtējās teritorijas. Kopumā Āgenskalna tirgū darbojas līdz 200 tirgotājiem.

Voldemārs Burkevics


Vasarā un ziemā - visplašākā izvēle.
Foto: vs.lv

Āgenskalna tirgus un vertikāle - pirmais televīzijas tornis Latvijā.
Foto: vs.lv
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.