Notiks Zemessardzes 1.Rīgas brigādes komandiera maiņas ceremonija

Sabiedrība
LETA 02:57, 11.02.2023 0

Rīgā, AB dambī, šodien plkst.11 norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandiera maiņas ceremonija, kur līdzšinējais komandieris Kaspars Pudāns vienības karogu pasniegs Normundam Baranovam.



Ceremonijā piedalīsies Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Pulkvežleitnants Baranovs dienestu bruņotajos spēkos sācis 1995.gadā, uzsākot studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Vēlāk militāro izglītību turpinājis Baltijas Aizsardzības koledžā, kur 2008.gadā pabeidzis Vecākā štāba virsnieku kursu. Dienesta pienākumi pildīti Zemessardzes 25. kājnieku bataljona komandiera amatā, kā arī militāro pieredzi guvis operacionālā līmeņa NATO štābā, kā arī dienestā NATO vadītajās misijās Kosovā un Afganistānā.

Baranovs sākot ar 2021.gada pavasari pildīja 1.Rīgas brigādes štāba priekšnieka amatu, kas nodrošina labu situācijas izpratni par 1.Rīgas brigādi un veicinās turpmāko brigādes kaujas spēju attīstību.

Pudānu plānots iecelt par Zemessardzes komandieri.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas karavīri haubices šaušanas vietā izmantos simulatorus (+VIDEO)

Tiks samazināts munīcijas daudzums, kas nepieciešams apmācībai.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.