Mārupē plaši deg dronu ražotne. Sargāties no dūmiem! - papildināta

Sabiedrība
LETA 16:42, 07.02.2023 0

Mārupē otrdien aizdegusies "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēka, dzēšanā iesaistīti plaši glābēju spēki, bet iedzīvotāji aicināti sargāties no dūmiem.

 

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), otrdienas pēcpusdienā pēc plkst.15 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tās strauji izplatās, turklāt veidojas spēcīgs sadūmojums.

Dzēšanas darbos iesaistīti plaši VUGD spēki - gandrīz 50 ugunsdzēsēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī starptaustikās lidostas "Rīga" ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu un personālu.

Lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna teica, ka ugunsgrēka dzēšanā iesaistīta viena no piecām lidostas ugunsdzēsēju brigādēm. Lidostas ugunsdzēsēji dzēšanas darbos piedalās ar vienīgo šāda veida ugunsdzēsēju automašīnu Latvijā, kuras cisternas ietilpība ir 35 tonnas ūdens. Lidostas darbību ugunsgrēks neietekmē.

Ņemot vērā to, ka izplatās plašs sadūmojums un ražošanas ēkā atrodas dažādas vielas, VUGD aicina tuvējās apkārtnes iedzīvotājus aizvērt māju logus, durvis un izslēgt ventilāciju, lai nerastos kaitējums veselībai.

"Edge Autonomy" pārstāvji apstiprināja, ka ugunsgrēks izcēlies ražotnē, taču plašākus komentārus sniegt nevarēja. "Edge Autonomy" direktora vietnieks Jānis Vilmanis aģentūrai LETA atzina, ka ugunsgrēks nodarījis lielus postījumus, taču piepilda, ka konkrētie zaudējumu apmēri vēl nav apzināti.

Kā informēja Mārupes novada pašvaldībā, VUGD lūdzis pašvaldības policiju sniegt atbalstu satiksmes organizācijā.

Pašvaldības policija iesaistīsies satiksmes regulēšanā, kā arī pašvaldība aicinās iedzīvotājus iespēju robežās izvēlēties citus pārvietošanās maršrutus un netuvoties ugunsgrēka vietai.

"Edge Autonomy" (iepriekš "UAV Factory") ražo bezpilota sistēmu tehnoloģijas, kas tiek piegādātas valdības, komerciāliem un akadēmiskiem klientiem gandrīz 70 valstīs. Uzņēmums tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem pasaules līmeņa bezpilota lidaparātu tehnoloģiju ražotājiem. "Edge Autonomy" droni tiek piegādāti arī Ukrainas armijas vajadzībām.

"Edge Autonomy" 2021.gadā strādāja ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 041 505 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir ASV uzņēmums "Edge Autonomy Holdings, LLC".

Savukārt Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA teica, ka sākotnējā informācija neliecina, ka būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana, tomēr ir sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus iemeslus.

Policijas rīcībā ir informācija par vienu negadījumā cietušo.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Lasiet arī

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.

Ekonomika Kāpēc uzņēmēji nedrīkst Grobiņā būvēt biznesa centru (+VIDEO)

"Mēs ilgus gadus maksājam nomas maksu par zemes gabalu".

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.