Rīgas 1.slimnīcā notiks barikāžu cīņu dalībnieku tikšanās

Sabiedrība
LETA 13:53, 17.01.2023 0

Lai atcerētos barikāžu laikā pārdzīvoto, ārstēšanas iespējas un ievainoto dzīvības glābšanu pirms 32 gadiem, Rīgas 1.slimnīcā 19.janvārī plkst.14 notiks janvāra notikumu dalībnieku tikšanās, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Medne.

 

Pasākums notiks Bruņinieku ielā 5, 2.korpusā, lielajā konferenču zālē.

Rīgas 1.slimnīca šogad atzīmēs savu 220.gadu jubileju. Kopš dibināšanas, divus gadsimtus tā bija nozīmīgākā ātrās un neatliekamās palīdzības slimnīca. Arī 1991.gada 20.janvārī, OMON uzbrukumā Iekšlietu ministrijai un Bastejkalna apšaudē, ievainotos veda uz Rīgas 1.slimnīcu. Vispārzināma bija patiesība par slimnīcas dienestu darbību kas bija sakārtota tā, lai pacients ar nopietnu dzīvības vai veselības apdraudējumu, visātrākā veidā nokļūtu uz operāciju galda, sacīja Medne.

Ar atmiņām par Latvijas valstij nozīmīgajiem notikumiem aicināti dalīties gan slimnīcas darbinieki, kas saņēmuši 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmes - ķirurģe Larisa Ķirse, ķirurgs Arnolds Ervīns Ķirsis, medicīnas māsa Rudīte Dauškane, gan ārsts, anesteziologs reanimatologs, tolaik Reanimācijas nodaļas vadītājs Viktors Trendeckis, kardioloģe, ehokardiogrāfijas un elektrokardiogrāfijas speciāliste Silvija Hansone un anestēzijas māsa Anita Zviedre-Zvilna.

Kā īpaši viesi gaidīti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta medicīniskās kvalitātes vadības centra vadītāja Dzintra Jakubaņeca, tolaik ātrās palīdzības reanimācijas brigādes vadītāja, kā arī Renārs Zaļais - viens no ievainotajiem, šobrīd Barikāžu muzeja direktors, un cietušo tuvinieki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.