Ragainis: Jēkabpilī turpinām strādāt, lai iedzīvotāji varētu atgriezties savās mājsaimniecībās

Sabiedrība
LETA 07:57, 17.01.2023 0

Jēkabpilī tiek turpināti darbi, lai likvidētu plūdu sekas un iedzīvotāji varētu atgriezties mājās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).



"Cilvēki, kas strādā pie seku likvidēšanas, strādāja atkal visu nakti. Strādājam pie tā, lai pēc iespējas ātrāk savestu pilsētu kārtībā un cilvēki varētu atgriezties savās mājsaimniecībās," pauda Ragainis.

Pašlaik arī veikta aizsargdambja stiprināšana. "Šodien jau lemsim par to, ka varbūt varam noņemt šos aizliegumus ierasties mājās arī citos mikrorajonos. Līdz ar to mazināsim šo zonu, kur bija evakuācija," viņš teica.

Ragainis arī norādīja, ka uz trim dienām ir slēgtas skolas. Viņš pieļāva, ka ceturtdien skolas atsāks savu darbību.

Jau ziņots, ka Daugavā pie Jēkabpils turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās par aptuveni trim centimetriem stundā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pēdējā diennaktī ūdens līmenis krities par vairāk nekā pusmetru. Kopš sestdienas rīta, kad Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis sasniedza augstāko atzīmi pēdējās desmitgadēs, tas samazinājies par vairāk nekā 1,2 metriem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Apdrošinātāji ievieš krīzes konsultatīvo telefonu

Telefons darbosies darba dienās no 9:00 - 20:00 un pa to būs iespējams saņemt konsultācijas, kā

rīkoties, ja iestājies apdrošināšanas gadījums kustamajam vai nekustamajam īpašumam nesenās

vētras un plūdu izraisīto seku dēļ.

Sabiedrība Rīgā pēc spēcīgajām lietusgāzēm applūdušas ielas, apstājusies tramvaju kustība

Pirmdien pēc spēcīgajām lietusgāzēm Rīgā strādās 11 ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības, informēja Rīgas dome.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Speciālisti brīdina par katastrofāliem plūdiem Latvijā (+VIDEO)

Zaudējumi laika posmā līdz 2050.gadam atsevišķos gados var sasniegt 8% no IKP.