Likumprojekta izstrādei LPV lūdz skaidrot smēķēšanas sekas un ietekmi uz cilvēka veselību

Sabiedrība
LETA 07:58, 14.01.2023 0

Rīga, 14.janv., LETA. Partijas "Latvija Pirmajā vietā" (LPV) deputāti Veselības ministrijai (VM) un Finanšu ministrijai (FM) uzdevuši jautājumus par smēķēšanas radītajām sekām un tās ietekmi uz cilvēka veselību.

 

Rīga, 14.janv., LETA. Partijas "Latvija Pirmajā vietā" (LPV) deputāti Veselības ministrijai (VM) un Finanšu ministrijai (FM) uzdevuši jautājumus par smēķēšanas radītajām sekām un tās ietekmi uz cilvēka veselību.

LPV deputāti Ramona Petraviča, Edmunds Zivtiņš, Mārcis Jencītis, Linda Liepiņa un Kristaps Krištopans vēstulē norāda, ka Latvijas tautas interesēs ir iegūt kvalitatīvu, patiesu un pārskatāmu informāciju par smēķēšanas radītajām sekām un tās ietekmi, lai sniegtu kvalitatīvus priekšlikums likumprojekta grozījumiem "Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā".

Deputāti vēstulē vaicā, kāda ir klasisko cigarešu smēķētāju skaita un onkoloģisko saslimstību skaita dinamika pēdējos 15 gadus.

Tāpat parlamentārieši vaicā, kādi pasākumi tiek veikti, lai atturētu iedzīvotājus no smēķēšanas, pasargātu no tabakas dūmiem, palīdzētu smēķētājiem atmest šo ieradumu, kā arī ierobežot tabakas pārdošanu.

Deputāti lūdz sniegt informāciju, kādi ir valsts budžeta ikgadējie ieņēmumi no tabakas produktu un nikotīna saturošo produktu akcīzes nodokļa.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.