Jēkabpilī plūdu dēļ evakuēti vēl trīs cilvēki

Sabiedrība
LETA 14:31, 13.01.2023 0

Jēkabpilī plūdu dēļ šorīt no dzīvojamās mājas Daugavas ielā evakuēti trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ēkas iekštelpās uz grīdas jau bija ūdens.

 

Lai paaugstinātu dienesta gatavību reaģēt, ja situācija pasliktināsies un būs nepieciešams evakuēt un glābt lielāku skaitu Jēkabpils iedzīvotāju, VUGD Jēkabpils daļā ir palielinājis savus cilvēku un tehniskos resursus, piesaistot tos ugunsdzēsēju glābējus, kas atrodas no dienesta brīvajā laikā un pārdislocējot papildus tehniskos resursus.

Piesaistīti vadošie VUGD speciālisti, kas uz vietas koordinē visu iesaistīto institūciju darbību un nodrošina nepārtrauktu situācijas monitorēšanu un informācijas apmaiņu. Ja vienlaicīgi par bīstamību būs nepieciešams apziņot lielu skaitu iedzīvotāju, VUGD iedarbinās trauksmes sirēnas.

Jau vēstīts, ka ūdens līmenis turpina celties, ap plkst.10.30 ūdens līmenis bija 8,34 metri virs stacijas "0", kas ir tikai dažus centimetrus zem kritiskās 8,40 metru atzīmes, pausts pašvaldības paziņojumā sociālajos tīklos.

Strauji applūst Mežrūpnieku iela. Pļaviņu ielas posmā no Dambja ielas līdz Zaļajai ielai, no Zvejnieka ielas līdz Mežrūpnieku ielai, no Daugavkrastiem līdz Bebru ielai slēgta satiksme. Rīgas ielas posmā no Krasta ielas līdz Kuģu ielai ierobežots maksimālais ātrums.

Slēgtajās ielās sabiedriskais transports nekursēs un netiks apkalpotas konkrētās pieturvietas, informē pašvaldība.

Ūdenslīmeņa tuvošanās kritiskajai nozīmē, ka gaidāma plaša īpašumu applūšana, kas apdraud dzīvību, un būs nepieciešama evakuācija. Ļoti apgrūtināta pārvietošanās un traucēta elektroenerģijas un ūdens apgāde, telekomunikāciju sakari. Iedzīvotāji tiek aicināti pamest apdraudētās teritorijas un sekot visiem atbildīgo institūciju norādījumiem, pausts LVĢMC paziņojumā.

Vakar vēlu vakarā pēc operatīvās sanāksmes Jēkabpils novada priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) īsā videoierakstā vērsās pie iedzīvotājiem, aicinot viņus evakuēšanos neatlikt uz pēdējo mirkli, kad tā var būt ļoti sarežģīta, glābēju dzīvības apdraudoša, vai pat jau neiespējama.

Šorīt pašvaldība ziņoja, ka Jēkabpilī turpina ieplūst palu ūdens. Palu ūdens spiežas akās Rīgas, Pļaviņu un citās ielās, turpina applūst aizsargdambim piegulošās ielas. Jēkabpils novada Prižos, Sakas salā ūdens līmenis ir krities. Pārgāzne strādā ar pilnu jaudu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.