Prasīs IUB un VARAM viedokli par viena atkritumu apsaimniekotāja ieviešanu visā Ķekavas novadā

Sabiedrība
LETA 22:41, 03.01.2023 0

Ķekavas novada dome domā prasīt Iepirkumu uzraudzības biroja un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas viedokli par viena atkritumu apsaimniekotāja ieviešanu Ķekavas novadā, informē Ķekavas domes deputāts Andis Vītols (K).



Pēc novadu apvienošanas Ķekavas novadā atkritumu apsaimniekošanu nodrošina divas kompānijas - lielākajā novada daļā to dara "CleanR", bet bijušā Baldones novada teritorijā SIA "Ogres marss". Baldones novada iedzīvotāji pauda satraukumu, ka šogad plānots atteikties no SIA "Ogres marss" pakalpojumiem.

Kā skaidro pašvaldībā, iepirkums par sadzīves atkritumu un mājsaimniecībās radīto būvniecības atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un uzglabāšanu Ķekavas novadā tika veikts 2018.gadā. Līgums ar "ClenR" kā ar saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma iesniedzēju tika noslēgts uz septiņiem gadiem un tā darbība beigsies 2025.gadā.

Baldones iedzīvotāji publiski pauduši bažas, ka, mainoties apsaimniekotājam, pieaugs maksājumi par atkritumu izvešanu un varētu zust pakalpojuma kvalitāte.

Šodien Ķekavas domes Īpašumu komitejā tika skatīts jautājums par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Baldones pilsētas un pagasta teritorijā.

Vītols esot rosinājis, pirms lēmumu pieņemšanas konsultēties ar iepriekš minētajām institūcijām. Diskusijas par šo jautājumu ilgušas apmēram stundu, bet viņa priekšlikums ticis atbalstīts, teica deputāts.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, VARAM tiks prasīts, vai pašvaldības izpratne par Atkritumu apsaimniekošanas likuma prasībām ir korekta.

Savukārt no Iepirkumu uzraudzības biroja pašvaldība cer saņemt atbildi, vai ir tiesiski, ka bijušajā Baldones novada teritorijā līdz jaunai iepirkuma procedūrai 2025.gadā pakalpojumu sniegs SIA "Ogres marss", vai arī ir pamatoti paplašināt jau noslēgto līgumu ar "Clean R" par atkritumu apsaimniekošanu Baldonē un tās pagastā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "Ogres marss" 2021.gadā strādājis ar 620 000 eiro apgrozījumu un 48 190 eiro peļņu. Uzņēmums pieder Lienei Saulītei.

Savukārt atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", kas ietilpst "CleanR grupā" 2021.gadā strādājis ar 41 miljona eiro apgrozījumu un 3,31 miljona eiro peļņu.

Grupas apgrozījums 2021.gadā bija 53,779 miljoni eiro, bet peļņa - 5,95 miljoni eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.