Informēs par Erasmus+ 2023.gada projektu konkursiem izglītības un sporta jomās

Sabiedrība
LETA 04:00, 03.01.2023 0

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) no šodienas līdz 9.janvārim organizē informatīvās dienas par Eiropas Savienības programmas "Erasmus+" 2023.gada projektu pieteikumu konkursu izglītības, mācību un sporta jomās, liecina informācija VIAA mājaslapā.



Pasākumi notiks tiešsaistē, un tajos ikviens interesents varēs uzzināt par programmas sniegtajām iespējām skolu, profesionālās, pieaugušo, augstākās izglītības un sporta jomā, mācību mobilitāšu, sadarbības partnerību un maza mēroga partnerību projektu izstrādes un sagatavošanas aspektiem, finanšu nosacījumiem, kvalitatīvu mobilitāšu īstenošanu, Tiešsaistes valodas atbalsta sistēmu, kā arī projektu rezultātu komunikācijas aktivitātēm.

Šodien diskutēs par projektu pieteikumiem skolu izglītības sektorā, 4.janvārī - profesionālās izglītības sektorā, 5.janvārī - pieaugušo izglītības sektorā, 6.janvārī - augstākās izglītības sektorā un 9.janvārī - sporta jomā.

2023.gadā "Erasmus+" turpinās atbalstīt skolēnu, studentu, profesionālās izglītības audzēkņu, pieaugušo, pedagogu un personāla mobilitātes. Programmas īstenošanai Latvijā izglītības un mācību jomā 2023.gada konkursā piešķirti vairāk nekā 29 miljoni eiro, tai skaitā 14,5 miljoni eiro augstākajā izglītībā, 6,7 miljoni eiro profesionālajā izglītībā, 5,6 miljoni eiro skolu izglītībā un 1,7 eiro miljoni pieaugušo izglītības projektiem.

Pirmo reizi 2023.gadā tiks uzsākta jauna aktivitāte sporta jomā. Tā ļaus īstenot sporta jomas mobilitātes projektus, tādējādi atbalstot vietējos neprofesionālā un tautas sporta organizāciju trenerus un personālu. Sporta jomas mobilitāšu īstenošanai Latvijā piešķirti 78 tūkstoši eiro.

"Erasmus+" likts uzsvars uz personu individuālo un grupu mācību mobilitāti, kā arī organizāciju sadarbību, kas sekmē iekļaušanu, izcilību, radošumu, inovācijas un ilgtspēju, īpašu uzmanību pievēršot programmas galvenajām prioritātēm - iekļaušanai un daudzveidībai, zaļajai un digitālajai pārveidei, kā arī aktīvai līdzdalībai demokrātiskajos procesos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.