Pagājušajā nedēļā visās Baltijas valstīs nedēļas vidējā elektroenerģijas cena bija 64,60 eiro/MWh

Sabiedrība
LETA 22:21, 02.01.2023 0

Visās Baltijas valstīs nedēļas vidējā elektroenerģijas cena bija 64,60 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), kas vienoti kritās par 64%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.



Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. "Nord Pool" sistēmas cena saruka par 68% līdz vidēji 49,08 eiro/MWh.

Mērenāku laikapstākļu un svētku brīvdienu rezultātā pagājušajā nedēļā elektroenerģijas patēriņš "Nord Pool" reģionā samazinājās par 5%, vēja staciju izstrāde kāpa par 45%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, turklāt novērota lielākā nedēļas kopējā vēja izstrāde pagājušajā gadā.

Tas veicināja elektroenerģijas cenu samazinājumu Skandināvijā, Baltijā un arī Centrāleiropā līdz pat negatīvam līmenim atsevišķās stundās brīvdienu laikā. Ietekmi uz elektroenerģijas cenām Baltijā atstāja par 10% lielākas enerģijas plūsmas no Somijas, tikmēr plūsmas no Zviedrijas SE4 tirdzniecības apgabala samazinājās par 8%, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas datiem.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 8567 gigavatstundas (GWh), un izstrādes apjomi - 8077 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs samazinājās par 8% līdz 511 GWh. Latvijā tas samazinājās par 6% līdz 126 GWh, Igaunijā patērētās elektroenerģijas apjoms bija 165 GWh jeb par 5% mazāks nekā nedēļu iepriekš, bet Lietuvā patēriņš kritās par 12% un bija 220 GWh.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs samazinājās par 15%, un tika saražotas 299 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apjoms saruka par 28% līdz 84 GWh. Igaunijā elektroenerģijas izstrāde kritās par 33% līdz 104 GWh. Tikmēr Lietuvā ražošanas apjomi kāpa par 37% līdz 111 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 67%, Igaunijā - 63%, bet Lietuvā - 50%. Baltijas valstīs tika saražoti 58% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.