Tālāk braukt aizliegts! Pārbaudīja un noņema numurzīmes

Sabiedrība
VS.LV 14:27, 30.12.2022 0

Valsts policija kopā ar CSDD tehnisko pārbaužu laikā fiksējusi vairāk nekā 40 pārkāpumus.

 

Šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudes, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām. Kopā trīs dienu laikā tika pārbaudītas 673 automašīnas un fiksēti vairāk nekā 40 pārkāpumi.

Otrdien, 27.decembrī, VP Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem veica pārbaudi Rīgā, Krasta ielā, kur kopumā pārbaudīja 163 automašīnas. Vairākām automašīnām tika konstatētas neatbilstības noteiktajām prasībām, piemēram, četrām automašīnām noņemtas numurzīmes par neatbilstošu riepu protektoru, savukārt vienai automašīnai noņemtas numurzīmes, jo tā bija aprīkota ar vasaras riepām.

Trešdien, 28.decembrī, pārbaude tika veikta Rīgā, Daugavgrīvas ielā, kur četru stundu laikā tika pārbaudītas 175 automašīnas. Arī šajā reizē tika konstatēti vairāki pārkāpumi - sešām automašīnām noņemtas numurzīmes par braukšanu ar neatbilstošām riepām un trīs automašīnām anulētas tehniskās apskates. Šoreiz 18 gadījumos autovadītāji tika mutiski brīdināti, jo riepu protektors jau bija starp 4-5 mm.

Savukārt vakar, 29.decembrī, Valsts policijas amatpersonas kopā ar CSDD darbiniekiem pārbaudi veica Ulbrokā, kur tika pārbaudīti 335 spēkrati. Par neatbilstošiem riepu protektoriem trīs automašīnām tika atņemtas numurzīmes un četrām automašīnām anulētas tehniskās apskates. Tāpat 45 autovadītāji tika mutiski brīdināti, ka riepu protektors ir jau starp 4-5 mm.

Atgādinām, ka minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.Tāpat atgādinām, ka tie transportlīdzekļu vadītāji, kuru spēkratiem tiek noņemtas valsts reģistrācijas numurzīmes, vairs nevar turpināt ceļu ar konkrēto transportlīdzekli!

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par etniskā naidā motivētiem uzbrukumiem kurjeriem aizturēti seši skinhedi

Par uzbrukumiem ēdienu piegādes kurjeriem trešdien aizturēti seši skinhedu subkultūras pārstāvji, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.