Staķis: Rīgas dome neatsakās no vietējiem produktiem

Sabiedrība
LETA 22:02, 23.12.2022 0

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) paustās bažas par Rīgas domes atteikšanos no vietējiem produktiem ir nepamatotas, piektdien žurnālistiem stāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

 

Rīgas lēmums janvārī pievienoties akcijai "Neapēd zemeslodi" nozīmē to, ka janvārī Rīgas domes centrālās administrācijas rīkotajos pasākumos, piemēram, ārzemju delegāciju uzņemšanā vai kādā konferencē, tiks nodrošinātas veģetāras uzkodas.

Savukārt nekas nemainoties attiecībā uz ēdināšanu pašvaldības izglītības iestādēs.

Tie esot divi līdz trīs pasākumi mēnesī, kuros nepieciešamas uzkodas. Turklāt, runa esot par atteikšanos no dzīvnieku izcelsmes, nevies no vietējiem produktiem, teica Staķis.

Pievienošanās akcijai esot simboliskas atbalsts šai idejai.

Staķa ieskatā LOSP paziņojums liecinot par pārpratumu.

Noskaidrots, ka līgums par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu pašvaldības centrālajai administrācijai noslēgts ar SIA "Pētertornis", kas saimnieko restorānā "Pētergailis". Līguma kopējā maksimālā summa ir 20 000 eiro. Tas noslēgts uz publiskā iepirkuma pamata un ir spēkā līdz 2023.gada 26.septembrim.

Kā ziņots, LOSP Rīgas domei nosūtījusi atklātu vēstuli, kurā pauž satraukumu un iebilst pret Rīgas mēra lēmumu janvārī Rīgas Centrālajai administrācijai noteikt par pienākumu atteikties no gaļas produktu izmantošanas akcijas "Neapēd zemeslodi" ietvaros.

LOSP valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis vēstulē pārmet, piemēram, to, ka pašvaldība "met ēnu arī pār latviešu tradicionālo virtuvi, it sevišķi svētku laikā".

Jau ziņots, ka janvārī sāksies sestais gadskārtējais dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi", kurā piedalīsies arī Rīgas dome.

LOSP ir biedrība, kas apvieno valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas. Organizācija cenšas formulēt vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.