Ministrija: Jūrmalas domes deputātu algu paaugstinājums ir likumīgs

Sabiedrība
LETA 19:05, 23.12.2022 0

Jūrmalas domes deputātu algu paaugstinājums ir likumīgs, skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

 
Foto: LETA

Pašvaldības domes priekšsēdētāja un deputātu atlīdzību nosaka atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam.

Likums paredz ka pašvaldībās, kurās iedzīvotāju skaits pārsniedz 20 000, mēra mēnešalga nedrīkst pārsniegt bāzes mēnešalgas apmēru, kam piemērots koeficients līdz 5,2.

Šogad Jūrmalas pašvaldībā pastāvīgo iedzīvotāju skaits bija 50 561. Bāzes mēnešalga 2023.gadam esot noteikta 1137,46 eiro.

Līdz ar to Jūrmalas domes priekšsēdētājai 2023.gadam noteiktā alga 5915 eiro ir bāzes mēnešalga, kurai piemērots maksimālais koeficients - 5,2 un, kas noapaļota līdz pilniem eiro.

Tādējādi esot secināms, ka Jūrmalas domes priekšsēdētājai mēnešalga 2023.gadam noteikta, ievērojot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma regulējumu, skaidro VARAM.

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām", tikai dome var noteikt domes priekšsēdētāja atlīdzību. Tādējādi atalgojuma jautājums ir domes kompetencē un, lemjot par to, domei jāvērtē pašvaldības budžeta iespējas.

Kā ziņots, Jūrmalas domes ārkārtas sēdē deputāti lēmuši paaugstināt sev algas, informēja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) frakcijā, savukārt dome oficiālu informāciju par sēdē lemto nesniedz, aicinot gaidīt, kad tā tiks publicēta pašvaldības mājaslapā.

Kā informēja NA frakcijā, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/LZP) no nākamā gada saņems 5915 eiro mēnesī. Šogad domes priekšsēdētāja atalgojums bija 3852 eiro, tādējādi viņas alga palielināta par 54%. Priekšsēdētājas vietnieks Jānis Lediņš (ZZS/LZP) līdzšinējo 3386 eiro vietā saņems 4550 eiro, kas ir algas kāpums par 34%, teikts NA izplatītajā paziņojumā. Algu kāpums ir paredzēts arī komiteju priekšsēdētājiem un domes deputātiem.

Jūrmalas domes priekšsēdētājas padomnieks, iepriekšējais mērs Gatis Truksnis (LZP) turpmāk saņemšot algu 4732 eiro, kaut iepriekš kā mērs viņš saņēma pat zemāku atalgojumu - 3852 eiro. Algas tiks paceltas arī pārējiem domes darbiniekiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.