Deputāti rīkos slēgtu sēdi Ādažu poligonā

Sabiedrība
VS.LV 17:36, 20.12.2022 0

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti “izbrauc uz vietas” – pie mūsu karavīriem.

 

Rīt no rīta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti rīkos pirmo izbraukuma sēdi – slēgta režīmā Ādažu poligonā. Mērķis – iepazīties ar armijas dienestu “uz vietas” un apspriest NBS gatavību ieviest Valsts aizsardzības dienestu.

Atzīmēsim, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā šodien izveidoja Visaptverošas valsts aizsardzības un Iekšējās drošības apakškomisijas.

Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisija darbojās arī 13.Saeimā, un tās redzeslokā bija visaptverošas valsts aizsardzības jautājumi.

Savukārt Iekšējās drošības apakškomisiju izveidoja pirmo reizi - komisija nodarbosies ar jautājumiem, kas skar iekšējo drošību, piemēram, satiksmes drošības jautājumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Pasaule Dānija plāno iesaukt armijā arī sievietes un pagarināt dienesta laiku

Dānija plāno palielināt jauniešu skaitu obligātajā karadienestā, iesaucot armijā arī sievietes un pagarinot dienesta laiku abiem dzimumiem no četriem mēnešiem līdz 11 mēnešiem, trešdien paziņoja premjerministre Mete Frederiksena.

Pasaule Puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu

Aptuveni puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu, liecina jauna aptauja.

Sabiedrība Virtuālais traumu simulators palīdzēs apmācīt militāros ārstus (+VIDEO)

Tas kļuva par pirmo Latvijas uzņēmuma vadīto konsorciju, kurš pieteicies Eiropas Aizsardzības fonda programmas grantam.

Sabiedrība Arī nākamajos VAD iesaukumos varētu rīkot obligāto atlasi

Pastāv liela iespējamība, ka arī nākamajos valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumos būs nepieciešams rīkot obligāto atlasi pēc nejaušības principa, atzina aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).