Sniega sega Latvijā nedaudz saplakusi

Sabiedrība
LETA 05:56, 16.12.2022 0

Pēdējās dienās valsts lielākajā daļā sniega sega ir saplakusi, liecina dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijām.



Pēc uzsnigšanas sniegs laika gaitā saplok zem sava svara arī tad, ja gaisa temperatūra ir negatīva, tāpat iespējama sniega kušana no apakšas, ja zeme nav sasalusi.

Kuldīgas novērojumu stacijā, kur šīs nedēļas sākumā sniega dziļums sasniedza pat 55 centimetrus (cm), piektdienas rītā sniega kārta saplakusi līdz 43 cm, Kolkā sniega segas biezums samazinājies no 34 līdz 24 cm, Stendē - no 41 līdz 28 cm.

Turpretī Liepājā, salīdzinot ar nedēļas sākumu, sniega sega kļuvusi biezāka - piektdienas rītā sniega dziļums pieaudzis līdz 29 cm.

Valsts austrumu pusē biezākā sniega kārta bija 37 cm Priekuļos, kur patlaban tā samazinājusies līdz 26 cm. Piektdienas rītā dziļākais sniegs novērojumu stacijās austrumos no Rīgas ir 31 cm Rūjienā, kā arī 29 cm Krāslavas novada Piedrujā un 28 cm Dagdā.

Novērojumu stacijas Zemgalē, Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē ziņo, ka sniega segas biezums samazinājies līdz 10-20 cm.

LVĢMC novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Agrā piektdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, kas vietām skaidrojas, un vietām īslaicīgi snieg. Vējš lēni līdz mēreni pūš no dienvidu puses. Gaisa temperatūra no -4..-7 grādiem Kurzemē un vietām Ziemeļvidzemes piekrastē līdz -7..-11 grādiem pārējā valstī.

Ceturtdienas vakarā Bauskas apkaimē gaisa temperatūra bija noslīdējusi līdz -19 grādiem.

Rīgā piektdienas rītā apmācies laiks, dienvidu vējš pūš ar ātrumu 4-6 metri sekundē un termometri rāda vidēji -9 grādus. Sniega segas biezums novērojumu stacijās sarucis līdz 11 cm Daugavgrīvā un līdz 16 cm pilsētas centrā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).