VDD mācībās pārbauda gatavību reaģēt terorisma draudu gadījumā

Sabiedrība
LETA 18:01, 14.12.2022 0

Rīgā norisinājušās Valsts drošības dienesta (VDD) rīkotas Nacionālā pretterorisma plāna ieviešanas mācības "Sarkanais kods 2022", kuru mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot nacionālajā pretterorisma sistēmā iesaistīto institūciju gatavību reaģēt terorisma draudu līmeņu izsludināšanas un Nacionālā pretterorisma plāna ieviešanas gadījumā.

 

VDD informēja, ka šogad mācībās tika izspēlēta terorisma draudu līmeņa izsludināšana un terorisma draudu līmeņa maiņa Rīgā un Rīgas reģionā, kā arī terorisma riska objektos (kritiskās infrastruktūras un cilvēku masveida pulcēšanās vietās).

Mācību laikā īpaša uzmanība tika pievērsta savstarpējai informācijas apmaiņai, Nacionālajā pretterorisma plānā noteikto preventīvo pasākumu efektivitātei un koordinācijai mainīga terorisma apdraudējuma gadījumā, kā arī operatīvās vadības centra izvēršanai un institūciju spējai koordinēt materiāltehnisko resursu piesaisti un pārdali.

Balstoties uz mācību secinājumiem, 2023.gadā paredzēts aktualizēt Nacionālo pretterorisma plānu, norāda dienests.

Mācībās piedalījās pārstāvji no Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Satversmes aizsardzības biroja, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Rīgas pašvaldības policijas.

Nacionālais pretterorisma plāns ir klasificēts dokuments, kurā noteikti par terorisma draudu novēršanu atbildīgo institūciju veicamie preventīvie pasākumi dažādās pasākumu jomās, kas vērsti uz teroristisku darbību novēršanu atbilstoši pieaugošam apdraudējumam un noteiktajam terorisma draudu līmenim.

Mācības "Sarkanais kods" pirmo reizi tika organizētas 2012.gadā un šogad notika jau astoto reizi. Šīs mācības kalpo kā neatņemama pretterorisma sistēmas pilnveidošanas sastāvdaļa, lai nodrošinātu koordinētu institūciju sadarbību preventīvo pretterorismu pasākumu ieviešanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.