Topošā valdība diskutēs par koalīcijas līgumu

Sabiedrība
LETA 03:42, 09.12.2022 0

Rīga, 9.dec., LETA. Topošās valdības partijas šodien tiksies, lai diskutētu par koalīcijas līgumu, sarunā ar aģentūru LETA atklāja koalīcijas partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķis un potenciālais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.



Rīga, 9.dec., LETA. Topošās valdības partijas šodien tiksies, lai diskutētu par koalīcijas līgumu, sarunā ar aģentūru LETA atklāja koalīcijas partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķis un potenciālais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Koalīcijas partijas esot iesniegušas savus priekšlikumus grozījumiem un labojumiem līgumā, un par tiem šodien plānots diskutēt.

Tāpat politiķi plāno diskutēt par ministriju atbildības jomu pārdali, ņemot vērā izmaiņas, kuras ir paredzēts veikt Ministru kabinetā, aģentūrai LETA pastāstīja Nacionālās apvienības (NA) parlamentārietis Uģis Mitrevics.

Politiķis pauda, ka, visticamāk, tikšanās laikā noritēs arī pēdējās sarunas par valdības deklarāciju, kurā pēdējās tehniskās izmaiņas vēl veicot JV pārstāvji.

Jaunās valdības veidošanas sarunas vada 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās JV līderis, līdzšinējais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Plānots, ka valdošajā koalīcijā būs un valdību veidos JV, "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība, kurām kopā Saeimā ir 54 deputātu mandāti.

Kā ziņots, darbs pie valdības deklarācijas ir praktiski pabeigts, un pašlaik tiek veikti pēdējie tehniskie labojumi, sarunā ar aģentūru LETA atklāja topošās koalīcijas partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķis un potenciālais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Tāpat ziņots, ka darbu pie koalīcijas līguma izstrādes valdību veidojošās partijas varētu pabeigt līdz decembra vidum.

Līgums būšot "klasisks un aprobēts", norādīja politiķis. Diskusijas, visticamāk, būšot nepieciešamas vien par jautājumiem, par kuriem koalīcijas partijām ir tiesības balsot atsevišķi jeb paturēt savu viedokli. Kā piemēru JV pārstāvis minēja, ka Nacionālajai apvienībai parasti tie ir ar pilsonību saistīti jautājumi.

Savukārt JV noteikti vēlēšoties paturēt tiesības balsot atšķirīgi jautājumos, kas ir saistīti ar Stambulas konvencijas ratificēšanu un Civilās savienības likumu, atzīmēja Ašeradens.

Kā pauda politiķis, jautājumi, par kuriem koalīcijas partneri varēs saglabāt atsevišķu nostāju no pārējām valdības partijām, esot iezīmējušies jau valdības deklarācijas izstrādes laikā, tāpēc lielākoties par tiem jau ir skaidrība.

LETA arī ziņoja, ka partiju apvienībai "Jaunā vienotība" (JV) ir izdevies panākt vienošanos ar pārējiem potenciālās koalīcijas politiskajiem spēkiem - "Apvienoto sarakstu" (AS) un Nacionālo apvienību (NA) - par jaunās Enerģētikas un klimata ministrijas veidošanu, trešdien pēc partiju pārstāvju tikšanās žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tāpat politiķi vienojās, ka valsts līmenī risināmie jautājumi, kas ir saistīti ar bērniem, turpmāk tiks koncentrēti Labklājības ministrijai, bet nodarbinātības politika - Ekonomikas ministrijai.

Parlamentārieši esot vienojušies arī par to, ka valdībai būtu īpaši jākoncentrējas uz digitalizācijas jomu, jo tās kontekstā Latvija būtiski atpaliekot no kaimiņvalstīm. Tomēr jautājums, kā tieši šo jomu attīstīt, esot atvērts, un tikšot risināts valdības deklarācijā, atzīmēja premjers.

Kariņš pieļāva, ka digitalizācijas jomu varētu atstāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), visticamāk, veicot izmaiņas tās nosaukumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.