Notiks bioloģiskās lauksaimniecības konference Ar jaunu spēku pretī izaugsmei

Sabiedrība
LETA 05:02, 08.12.2022 0

Šodien tiešsaistē notiks bioloģiskās lauksaimniecības konference "Ar jaunu spēku pretī izaugsmei", informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).



Konference notiks plkst.10 tiešsaistē "www.laukutikls.lv un LLKC "Facebook" kontā.

Kā norāda organizatori, pasākumā piedalīsies vairāki nozares pārstāvji, lai informētu par Latvijas un Eiropas virzītājspēkiem bioloģiskās lauksaimniecības jomā.

Pasākumā brokastu pārslu "Milzu!" ražotāja līdzīpašnieks Enno Ence sniegs ieskatu par bioloģiskās pārtikas patēriņa tendencēm, savukārt Latvijas Dabas fonda zālāju produktu kuratore Laura Līdaka stāstīs par Ziemeļvalstu pieredzi dabisko zālāju integrēšanā ražošanā un pļavas produkta zīmolu.

Tāpat par bioloģisko graudkopību informēs SIA "Grīnis" saimnieks Eds Noordams, bet zemnieku saimniecības "Pienjāņi" pārstāvis Mārtiņš Knipšis stāstīs par bioloģisko augļkopību. Par tehnoloģiju izmantošanu saimniecībās informēs SIA "IRGK Serviss" saimnieks Renārs Raguckis, bet LLKC Vides nodaļas augkopības konsultante Ilze Andersone sniegs informāciju par bioloģiskās graudkopības ienesīgumu.

Vienlaikus LLKC Vides nodaļas vadītāja Zane Rubika un KS "Jurgensburg Agro" valdes priekšsēdētājs Ringolds Grāpis stāstīs par koprades lomu zināšanu radīšanā un saimniecību attīstībā.

Konferencē piedalīsies arī divi ārvalstu viesi - Horvātijas bioloģiskās saimniecības "Zrno eko imanje" pārstāvis un Francijas uzņēmuma "Innterbio Nouvelle-Aquitaine" pārstāve.

Konferences izskaņā, pēc Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) piesaistītā eksperta Andra Lismaņa prezentācijas, notiks diskusija starp Zemkopības ministrijas, LLKC un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju (LBLA) pārstāvjiem par to, vai nākamajā Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) plānošanas periodā ir paredzēti pietiekami pasākumi un atbalsts bioloģiskās lauksaimniecības nozaru attīstībai.

Konferenci rīko LLKC sadarbībā ar LBLA.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.