Daudzviet Latvijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu

Sabiedrība
LETA 07:37, 05.12.2022 0

Šorīt Latvijā daudzviet autoceļi ir sniegoti un apledo, apgrūtinot braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

 
Foto: LETA

Sniegotie un slidenoie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 116 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Tallinas šosejas (A1) no Tūjas krustojuma līdz Ainažiem, Vidzemes šosejas (A2) no Vangažiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) visa maršruta garumā, Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5) visa maršruta garumā, Daugavpils šosejas (A6) no Saulkalnes līdz Nīcgalei, Bauskas šosejas (A7) no Rīgas līdz Dimzukalnam, Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Blīdenei un no Kalvenes līdz Grobiņai, Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Strazdei, autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) visa maršruta garumā, autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) visa maršruta garumā, autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Grebņevas līdz Spoģiem, Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā, kā arī reģionālā autoceļa Tīnūži-Koknese (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Daugavpils, Krāslavas, Kuldīgas, Saldus, Talsu un Ventspils apkārtni.

Autovadītāji aicināti būt piesardzīgiem un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, ieplānojot papildu laiku ceļam.

Kā ziņots, Latvijas austrumos rīta pusē gaidāma atkala, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Austrumu reģionā turpināsies sasalstošs lietus - atkala, kas uz uz ceļiem un citām virsmām veidos stipru apledojumu.

Minētā iemesla dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums un iedzīvotājiem jārēķinās, ka atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).