Kuldīgā ieskandinās Ziemassvētku gaidīšanas laiku

Sabiedrība
LETA 05:56, 03.12.2022 0

Kuldīgā šodien ieskandinās Ziemassvētku gaidīšanas laiku un pilsēta iemirdzēsies svētku rotā, informēja pašvaldībā.



No plkst.12 līdz plkst.18 Liepājas ielā darbosies dāvanu tirdziņš. No plkst.12 līdz plkst.18 Rātslaukumā bērni varēs vizināties Ziemassvētku vilcieniņā, savukārt no plkst.13 līdz plkst.15 rosīgie rūķi aicina uz ziemas šeptēm.

Vecajā rātsnamā no plkst.13 līdz plkst.16.30 darbosies Saldumu darbnīca.

Sv. Katrīnas baznīcā plkst.16 izskanēs dziedātājas Ilzes Rijnieces un ģitārista Paula Arnicāna koncerts "Notici Brīnumam!".

No plkst.17 līdz plkst.22 ik stundas ceturksni norisināsies Kuldīgas galvenās egles iemirdzēšanās šovs Rātslaukumā.

No plkst.19 līdz plkst.20 varēs vērot gaismu spēli Ventas rumbā "Četri stāsti. Ziema."

"Kļaviņš Piano" koncertzālē plkst.19 izskanēs vokālās grupas "Karameles" desmit gadu jubilejas koncerts.

Kuldīgā tradicionāli ir divas svētku egles - viena no tām tiek izrotāta Kuldīgas vecpilsētas sirdī - Rātslaukumā, bet otra - Pilsētas laukumā. Abas svētku egles tiks rotātas, izmantojot gan agrākos gados sarūpētus, gan jaunus dekorus.

Kā katru gadu, Rātslaukumu rotās zāģēta egle. Šogad Kuldīga svētku egli saņēma dāvinājumā no iedzīvotāja Ernesta Modra Bumbiera. Rātslaukuma egle būs izrotāta gaišā, vieglā tonalitātē, izmantojot gaišas lampiņu virtenes, ko papildinās jauni dekori. Kuldīgas novada pašvaldības mākslinieces Montas Plaudes vadībā izgatavoti galvenās egles dekori - lielformāta baltā māla rotājumi ar ornamentiem.

Savukārt Pilsētas laukumā jau ceturto gadu tiks izrotāta egle pie ēkas Pilsētas laukumā 2. Šī egle būs izrotāta ar pagājušā gada rotājumiem - ar neona caurulītēm izlocītiem vēlējumiem un siltas krāsas lampiņām.

Liepājas ielā svētku noskaņu radīs daudzu iemīļotās zvaigžņotās debesis. Kā arī uz ielas izvietotas nelielas eglītes, kuras rotās mākslinieces Plaudes veidotie rotājumi, kas izgatavoti no baltā māla.

Pilsētas laukuma ierastajā fotostūra vietā tāpat, kā pagājušajā gadā atradīsies liels, izgaismots vēlējums iedzīvotājiem un viesiem, ko šogad papildina Ziemassvētku kompozīcija ar trīs lielformāta eņģeļiem un eglītēm, kuras rotās siltas gaismas lampiņu virtenes.

Šogad iegādātas jaunas 1500 metru lampiņu virtenes, lai aizstātu nokalpojušās un papildinātu krājumus. Daudzās ielās pie laternām iemirdzēsies jau pierastie dekori. Parkos izgaismos un ar lampiņām apvīs kokus. Aizputes ielas un Mucenieku ielas rotācijas aplī svētku noskaņu radīs milzu dāvanas. Savukārt Piltenes ielas rotācijas aplī būs apstājušās Ziemassvētku vecīša kamanas ar briežiem.

Skvērā pie Kuldīgas novada domes (Jaunā rātsnama) atradīsies Ziemassvētku vecīša krēsls ar dekoratīvajiem lukturiem un mazajām eglītēm. Semināra parkā tiks izvietoti izgaismoti lielformāta vārti ar dekoratīvām lustrām, kas nostiprinātas koku zaros. Policijas ielas skvērā būs skatāma Ziemassvētku ainiņa ar briedi un eglītēm, un pie Katrīnas baznīcas lampiņu virtenēs iemirdzēsies izvītie koku stumbri un zari, kuros nostiprinātas dekoratīvās lustras.

Šogad lampiņu gaismiņās iemirdzēsies arī Pilsētas dārza koku stumbri.

Tāpat Kuldīgas novada pašvaldība augsti novērtē iedzīvotāju iesaisti pilsētas dekorēšanā gan logos, gan durvīs un aicina jau iedzīvotājus gatavoties Ziemassvētkiem, izvietojot atbilstošas dekorācijas, lai kopā radītu svētku noskaņu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.